„Avatar” bate recordul și la vânzările de DVD-uri: 130 de milioane de dolari în numai patru zile

Redactor:
Gândul
„Avatar” bate recordul și la vânzările de DVD-uri: 130 de milioane de dolari în numai patru zile
Filmul de lung metraj 3D "Avatar", regizat de James Cameron, a reușit să doboare recordul de încasări și la vânzările de DVD-uri, care s-au ridicat, numai în câteva zile, la 130 de milioane de dolari.

Filmul de lung metraj 3D „Avatar”, regizat de James Cameron, areușit să doboare recordul de încasări și la vânzările de DVD-uri,care s-au ridicat, numai în câteva zile, la 130 de milioane dedolari.

Astfel, în primele patru zile care au trecut de la lansarea peDVD a filmului în America de Nord, s-au vândut deja patru milioanede exemplare pe DVD și alte 2,7 milioane pe discuri Blu-ray.

Lansat în ianuarie în cinematografe, „Avatar” este, potrivitspecialiștilor, cel mai scump film din istorie, cu un buget de 240de milioane de dolari pentru producția propriu-zisă și încăaproximativ 260 de milioane cheltuieli de marketing. Încasărileobținute din vânzarea de bilete s-au ridicat la aproximativ 1,9miliarde de dolari, „Avatar” devenind astfel filmul cu cele maimari încasări din istoria cinematografiei, titlu deținut anteriorde filmul „Titanic”, regizat tot de James Cameron.

Inchide