Bananele reduc riscul de atac vascular cerebral cu 21%

Redactor:
Mădălina Chițu
Bananele reduc riscul de atac vascular cerebral cu 21%

Trei banane pe zi protejează organismul împotriva ataculuivascular cerebral, este concluzia oamenilor de știință de laUniversitatea Warwick, din Marea Britanie și a celor de laUniversitatea Napoli, din Italia. Specialiștii susțin că acestfruct are capacitatea de a diminua acest risc cu aproximativ 21%,informează Daily Mail.

Potrivit cercetătorilor, efectul benefic este de dat deconținutul ridicat de potasiu conținut de acest fruct, mineral careajută la normalizarea tensiunii arteriale.

De-a lungul cercetării, experții au constatat că în țările undese consumă puține alimente bogate în potasiu numărul deceselorprovocate de AVC este destul de crescut. Pentru a scădea acestrisc, oamenii de știință susțin că organismul are nevoie zilnic de1.500 – 2.000 de miligrame de potasiu.

Medicii nutriționiști spun că bananele ar trebui incluse îndieta zilnică și datorită faptului că îmbunătățesc digestia șiaccelerează tranzitul intestina lent. Aceste fructe sunt bogate înfructooligozaharide, substanțe responsabile cu formarea de bacteriiprietenoase în colon. La rândul lor, aceste bacterii ajută laproducerea vitaminelor și a enzimelor digestive care ajută laabsorbția nutrienților. Astfel, capacitatea corpului de a absorbicalciul crește foarte mult.

Inchide