Gândul
16.04.2019
Magazin

Bărbații cu barbă, supuși studiilor. Ce rezultate neașteptate au fost descoperite

Potrivit unor studii publicate recent, bărbații poartă mai mulți microbi și germeni în barbă decât un câine iar mărimea acesteia este invers proporțională cu mărimea testiculelor.

Primul studiu, în care oamenii de știință au analizat mostre de barbă de la mai mulți bărbați, au descoperit un lucru șocant: bacteriile și gândăceii nu îi ocolesc pe purtătorii de acest „accesoriu” facial. Aceștia au descoperit să o parte din ele reprezintă o amenințare pentru sănătatea omului respectiv. 

Potrivit publicației Daily Mail, a fost testată și o serie de câini iar rezultatele au fost surprinzătoare – nivelul de bacterii era mult mai scăzut decât în rândul oamenilor. 

În fapt, oamenii de știință au vrut să descopere dacă există riscul ca oamenii să contracteze vreo boală specifică rasei canine prin intermediul utilizării aceluiași tomograf. Mostrele au fost preluate de la 18 bărbați și 30 de câini. 

În cel de-al doilea studiu, realizat de cercetători de la Universitatea din Australia de Vest împreună cu cercetători de la Universitatea din Zurich, au fost făcute descoperiri suprinzătoare referitoare la „bărbăție”, în comparație cu elementele masculine vizibile, proeminente, precum bărbile. 

Studiul a fost centrat pe relația dintre dimensiunea testiculelor și lungimea firelor de păr în rândul primatelor masculine, inclusiv oameni. 

Cercetătorii au descoperit că primatele care au barbă sau coloritul facial diferit de cel corporal își distribuie „masculinitatea” în aceste zone, în loc să o centreze spre cea genitală. 

Potrivit publicației Joe, doctorul Cyril Grueter, co-autor al studiului, a declarat că studiul demontrează faptul că ori ești „dichisit” ori ești „înzestrat” iar să le ai pe amândouă este foarte greu. 

Foto: Pixabay

 

Inchide