Berea nu îngrașă și te apără de boli de inimă, diabet și osteoporoză

Redactor:
Mădălina Chițu
Berea nu îngrașă și te apără de boli de inimă, diabet și osteoporoză
Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Științifice din Madrid susțin că berea, cu sau fără alcool, nu îngrașă și nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariția burții.

Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de CercetăriȘtiințifice din Madrid susțin că berea, cu sau fără alcool, nuîngrașă și nici nu provoacă modificări în masa corporală, precumapariția burții.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință aumonitorizat pe o perioadă de 10 săptămâni un grup de voluntari,bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 20 și 42 de ani, timp încare toți și-au menținut obiceiurile de viață și alimentație.Singura modificare introdusă a fost cea referitoare la consumul debăuturi obișnuite și consumul de bere cu sau fără alcool. Astfel,în timpul primei săptămâni, toți subiecții s-au abținut de la oriceconsum de băuturi cu alcool. În următoarele patru săptămâni și înmod aleatoriu, în funcție de grupul în care au fost puși,participanții la studiu au introdus în dieta obișnuită berea cu saufără alcool, în cantitatea corespunzătoare unui consum moderat dealcool, și anume, bărbații beau două pahare de bere de 330mililitri pe zi, în timp ce femeile au băut un pahar de 330 demililitri.

Printre alți parametri, cercetătorii au analizat modificareagreutății, procentul de grăsime corporală și indicele de masăcorporală, ajungând la concluzia că nu se produc modificări aleacestora. De asemenea, s-a realizat o analiză a dietei și aactivității fizice realizate de subiecți în perioada de studiu șis-au realizat măsurători ale pliurilor cutanate și circumferințelorcorporale. „Măsurătorile antropometrice au stabilit că un consummoderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferințabrațului, a taliei și a șoldurilor; nu s-au înregistrat modificărisemnificative în pliurile cutanate”, a declarat dr. AscensiónMarcos, cercetător, Director al Grupului de Imunonutriție alDepartamentului de Metabolism și Nutriție din cadrul ConsiliuluiSuperior de Cercetări Științifice.

În plus, cercetările anterioare au arătat că acest aliment areefecte benefice asupra multor aspecte legate de sănătate, printrecare scăderea riscului apariției bolilor cardiovasculare, adiabetului și a osteoporozei.

Inchide