O dietă bogată în ulei de măsline, brânză, fructe și legumeoferă protecție împotriva cancerului la sân și chiar favorizeazăpierderea în greutate, informează „Daily Mail”. Aceasta esteconcluzia la care a ajuns nutriționistul american Mary Flynn, dupămai mulți ani de cercetare. Potrivit specialistului, această dietăeste la fel de eficientă pentru femeile sănătoase, care vor săreducă riscul de a face cancer la sân, cât și pentru cele care aufost diagnosticate cu această boală și sunt în convalescență.
Nutriționistul Flynn a explicat că anumite alimente, în specialcele care conțin grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline,fructele și legumele colorate puternic, cerealele integrale, unelelactate și brânza, pot ajuta organismul în lupta împotrivacancerului.
Dieta lui Mary Flinn este în plus concepută pentru a favorizaslăbitul, deoarece creșterea greutății reprezintă un factor de riscpentru cancer, precum și pentru a asigura un aport echilibrat dealimente pentru persoanele care luptă împotriva cancerului. Urmândacest regim, aportul caloric zilnic este menținut sub 1.500 decalorii.
Odată atinsă greutatea ideală, femeile pot continua să urmezedieta, dar își pot permite să revină în unele zile la vechileobiceiuri culinare. Astfel, își vor menține linia și se vor bucurade beneficiile consumului de alimente anticancer, fără a se simțiprivate de anumite mâncăruri.
Dulciurile pot face parte din dietă, cu condiția înlocuiriiuntului sau margarinei cu ulei de măsline extravirgin și a celpuțin jumătate din cantitatea de făină albă cu făină integrală.