Buget de concerte în 2011. Cât costă biletul la Roxette și cât ar putea fi la U2

Redactor:
Diana Marcu
Buget de concerte în 2011. Cât costă  biletul la Roxette și cât ar putea fi la U2
Marie Fredriksson și Per Gessle, pe scurt Roxette, cel mai cunoscut duo suedez, sunt primii care vor scoate bani din buzunarele românilor

Marie Fredriksson și Per Gessle, pe scurt Roxette, cel maicunoscut duo suedez, sunt primii care vor scoate bani dinbuzunarele românilor. Biletele pentru show-ul lor, programat pentru30 mai, anul viitor, la Zone Arena din București, s-au pus deja învânzare, de luni, și au prețuri cuprinse între 120 și 350 de lei,potrivit organizatorului. Suedezii sunt primul nume cu greutatecare deschide seria concertelor pentru 2011, anunțul venirii lorfiind confirmat la începutul acestei luni. De altfel, show-ul de laBucurești va fi inclus într-un nou turneu mondial Roxette,programat pentru 2011, al zecelea din cariera trupei ce s-a reunitanul trecut, după aproape opt ani de pauză.

Biletele la Bon Jovi: din 12 decembrie

Certitudine este și show-ul din 10 iulie, din PiațaConstituției, unde va cânta, tot în premieră, Bon Jovi. De altfel,pe site-ul oficial al trupei, concertul de la București esteconfirmat. Dacă biletele pentru spectacolul Roxette se pun deastăzi în vânzare, deocamdată doar online pe site-ul myticket.ro,urmând ca în perioada următoare să se găsească și în rețeauamagazinelor Diverta, Muzica și librăria Mihai Eminescu, primelebilete pentru concertul de la București al trupei Bon Jovi vor fipuse în vânzare abia luna viitoare, pe 12 decembrie, pentru membriifan-cluburilor Bon Jovi. Pentru cei care nu au răbdare însă,pachetele VIP pentru concertele viitoare ale trupei, celeprogramate deja în America de Nord, Canada și Europa se pot lua depe site-ul oficial. Acestea cuprind pe lângă accesul la zonaDiamond Circle (în fața scenei), accesul backstage și pe scenăînainte de concert, produse promoționale oficiale Bon Jovi,facilități legate de parcare și acces în zona de concert. Prețulbiletelor la concertul de la București nu se cunoaște încă, dar lashow-ul de la Londra al trupei, prețurile au variat între 45 și 200de lire sterline de persoană. Concertul de la București face partedin turneul mondial The Circle Tour, care va traversa oceanulpentru a ajunge și-n Europa, la Zagreb, Dresda, München, Oslo,Helsinki, Londra, Manchester, Dublin, Istanbul, București (10iulie), Düsseldorf, Zürich, Atena, Viena, Barcelona șiLisabona.

Cu șase săptămâni înainte de a se trage linie, 2010 a fost un anîncărcat de concerte. Fanul român i-a văzut aici pe Iron Maiden,Aerosmith, Eric Clapton, AC/DC, Metallica, Rammstein, Elton John,Slayer, Megadeth, Anthrax, Cranberries și Guns N’Roses. Chiar dacăau lipsit nume grele din peisaj, precum Coldplay sau Tina Turner,planuri există și pentru 2011. Jucătorii din industrie însă seferesc să dezvăluie artiștii pe care intenționează să-i aducă laBucurești și pe care românii îi așteaptă, precum Lady Gaga, Prince,Radiohead, Bjork ori Green Day. Alături de Muse, toți aceștiartiști apar pe site-ul companiei Eventim, fără alteinformații.

Cine mai cântă în 2011? Cu un concert programat inițial pentru11 noiembrie 2010, britanicii de la Hurts s-au răzgândit și vorcânta la București abia în aprilie 2011, pe 7. Theo și Adam promitînsă fanilor români că prima întâlnire cu ei va merita așteptarea.Câteva zile mai târziu, pe 1 mai, anul viitor, la București vinetrupa germană Blind Guardian. Ea va urca pe scena de la AreneleRomane în cadrul concertului „Unu Mai Rock”. Nemții își vor promovaalbumul „At the Edge of Time”.

Stadionul, speranța românilor

De finalizarea lucrărilor la Lia Manoliu se leagă speranțelemultor români, care visează să-și asculte favoriții aici, inclusivpe irlandezii de la U2, care au ocolit România, deși organizatoriide concerte se bat pentru a aduce celebra trupă aici. Zvonuriexistă, un concert U2 la noi fiind „strict dependent de finalizarealucrărilor pentru stadionul Lia Manoliu”, după cum explica pentrugândul Sorina Burlacu, general manager Events. „Abia după aceea sepoate discuta ceva cu managementul, dar situația logistică aCapitalei și a stadioanelor e departe de a fi una fericită”.Momentan, Bono și ai lui au agenda plină până la finalul acestuian, care-i va prinde în Noua Zeelandă și Australia. În 2011,irlandezii vor urca pe scenă, conform calendarului oficial, pe 14mai, la Mexico City. Seria cântărilor se oprește pe 23 iulie, laMinneapolis, dată de la care europenii, implicit românii, ar puteasă viseze că-l vor asculta pe Bono la București. Prețul biletelor,la show-urile U2 variază între 50 și 1281 $.

Inchide