BUGETUL TVR pentru Eurovision 2012: 200.000 de euro

Redactor:
Dapartamentul Life
BUGETUL TVR pentru Eurovision 2012: 200.000 de euro
TVR a stabilit un buget de circa 200.000 de euro pentru participarea României la Eurovision 2012, suma urmând să fie supusă aprobării membrilor Consiliului de Administrație al Televiziunii Române, care se vor întâlni în ședință în jur de 20 ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din TVR.

TVR a stabilit un buget de circa 200.000 de euro pentru participarea României la Eurovision 2012, suma urmând să fie supusă aprobării membrilor Consiliului de Administrație al Televiziunii Române, care se vor întâlni în ședință în jur de 20 ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din TVR.

Dan Manoliu, redactorul-șef al Redacției Divertisment din TVR, a fost desemnat, încă de anul trecut, să se ocupe de organizarea participării României la ediția din 2012 a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 22, 24 și 26 mai, în orașul Baku. În 2010, Dan Manoliu a participat la organizarea selecției naționale a Eurovision Moldova.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că bugetul pentru participarea României la Eurovision 2012 a fost deja stabilit, fiind la jumătate față de bugetul alocat de TVR pentru participarea la Eurovision 2011.

Contactat de MEDIAFAX, Dan Radu, director producție editorială și programe al TVR, a confirmat faptul că a fost discutat bugetul pentru participarea la Eurovision 2012, acesta urmând să fie supus atenției CA al TVR în următoarea ședință, care se va desfășura în jurul datei de 20 ianuarie.

Marți, Alexandru Lăzescu, președinte-director general al TVR, a dezmințit speculațiile referitoare la absența României de la Eurovision 2012, apărute după ce Sorin Burtea, reprezentantul salariaților SRTv în CA al TVR, declarase că Televiziunea Publică se confruntă cu „probleme mult mai grave legate de lefuri decât un festival”. „E o speculație. Întotdeauna apar discuții dacă e oportun sau nu să organizăm, dar decizia este de a face (preselecția pentru concurs, n.r.). Mergem obișnuit, pe programul pe care îl avem. Sper să nu intervină nimic”, a declarat Alexandru Lăzescu pentru gândul.info.

Eurovision 2012 se va desfășura în orașul Baku, după ce reprezentanții Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câștigat competiția din 2011 a concursului, cu piesa „Running Scared”.

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe poziția 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena din Germania.

Concursul Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare și voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe țări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediție de ediție. Cu toate acestea, Eurovision își are fanii înfocați. Câștigătorul concursului se bucură de atenție și prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceștia s-au numărat și nume care au făcut legendă în muzică – ca Abba și Celine Dion.

La concurs participă țările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizație înființată în 1950 de 23 de reprezentanți ai televiziunilor europene, într-o conferință care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate și țări non-europene, astfel explicându-se participarea unor țări ca Maroc sau Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambițios pentru acele timpuri – televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească țările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediție având loc în Elveția, în 1956.

Doar șapte țări au participat în primul an – Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Elveția și Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele șapte țări – o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, competiția a suferit numeroase schimbări. Pe măsură ce tot mai multe țări doreau să ia parte la competiție, a fost necesară stabilirea unui sistem de selecție. Mai multe variante au fost testate până s-a ajuns la o formă stabilă.

 

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide