• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cada de baie a căpitanului de pe Titanic este INTACTĂ după ce a stat 100 DE ANI pe fundul oceanului. GALERIE FOTO

Cada din porțelan, dotată cu un sistem de țevi atât pentru apă dulce, cât și pentru apă de mare, a rămas în cabina căpitanului, pe fundul oceanului, pentru aproape o sută de ani.

O fotografie care înfățișează cada de baie, perfect conservată,a căpitanului de pe Titanic a fost făcută publică, scrie Daily Mail. Cada din porțelan, dotată cu un sistem de țevi atâtpentru apă dulce, cât și pentru apă de mare, a rămas în cabinacăpitanului, pe fundul oceanului, pentru aproape o sută de ani.

Cada de baie a căpitanului de pe Titanic. Sursa:Reuters

Edward Smith s-a scufundat, pe 14 aprilie 1912, împreună cuvaporul pe care îl naviga. În tragedie au murit aproape 1.500 deoameni.

Căpitanul Edward Smith. Sursa: Alamy

Fotografia cu cada, alături de altele nemaivăzute până acum, aufost prezentate în cadrul unui proces legat de drepturile derecuperare a epavei Titanicului. Cei prezenți la înfățișare au fostinvitați să facă un tur tridimensional al pupei vaporului (parteadin spate), în care se poate observa epava aflată într-o stareavansată de degradare.

Două fotografii cu epava Titanicului. Sursa: AP

Deși rămășițele Titanicului au fost descoperite în urmă cu 26 deani, nici până astăzi nu s-a stabilit cine are dreptul să lerecupereze de pe fundul Atlanticului. Până acum, au fost aduse lasuprafață peste 6.000 de obiecte, în valoare de peste 75 demilioane de euro.

Deși se spunea că nu se va scufunda niciodată, Titanicul n-amai avut o a doua ieșire pe mare. Sursa PA

Rămășițele vaporului acoperă o suprafață de 39 de kilometripătrați, situată la 4 kilometri adâncime. Distanța dintre loculunde se află prora (partea din față a vaporului) și pupa (parteadin spate) este de 610 metri. Printre cei care au explorat situl,de-a lungul timpului, se numără și James Cameron, regizorulpeliculei „Titanic”, din 1997.

Titanicul s-a scufundat în timpul primei sale călătorii, după ces-a izbit de un aisberg. În urma incidentului, au murit peste 1.500dintre cei 2.228 de pasageri ai vaporului de lux.

O expoziție care prezintă obiectele recuperate de pe Titaniceste deschisă la Londra până pe 31 iulie

×
Inchide