• Publicat:
Magazin

Cântărețul Mihai Constantinescu a fost condus cu aplauze pe ultimul drum

Cântărețul Mihai Constantinescu a fost condus pe ultimul drum de aproape 200 de bucureșteni și apropiați ai muzicianului. Cei prezenți au aplaudat până la începutul slujbei din Biserica Sfânta Vineri Nouă din București ca și în momentul în care cortegiul a pornit spre cimitirul Ghencea.

Cântărețul Mihai Constantinescu a fost condus pe ultimul drum de aproape 200 de bucureșteni și apropiați ai muzicianului. Cei prezenți au aplaudat până la începutul slujbei din Biserica Sfânta Vineri Nouă din București ca și în momentul în care cortegiul a pornit spre cimitirul Ghencea.

Slujba de înmormântare a cântărețului Mihai Constantinescu a început joi, la ora 13.05, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva. Artiști, apropiați și fani i-au putut aduce un ultim omagiu.

Cei care erau în biserică au aplaudat ritmat, zeci de secunde până la începerea slujbei. Printre cele aproximativ 150 de persoane prezente la ceremonie s-au aflat și cunoscuți ai muzicianului ca Adrian Damimescu, Horia Moculescu, Cornelia Catanga și soțul acesteia, Aurel Pădureanu, Octavian Ursulescu, Anca Țurcașiu, Marius Țeicu sau Monica Pop.

„Era un om foarte, foarte vesel. Se comporta ca și cum nu ar fi fost nimic grav. Este o mare pierdere”, a spus Monica Pop.

S-au auzit aplauze și la finalul slujbei, în momentul în care sicriul cu trupul muzicianului, acoperit cu drapelul național, a fost coborât pe scările bisericii pentru a porni spre cimitirul Ghencea.

Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă.
Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa „Păpușa”.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar apoi a fost remarcat de realizatorul TV Titus Munteanu, care apoi l-a lansat într-un trio, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

În anul 1999 a lansat single-ul „Iubiți și câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

A fost și compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreței Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria”.

De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar și în SUA.

În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Ușoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

Mihai Constantinescu și-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Secția Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficiență mitrală gradul 3/4, insuficiență tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artisul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncție.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că artistul Mihai Constantinescu a muri marți seara, în jurul orei 19.00, după un stop cardio-respirator neresuscitabil.

Mihai Constantinescu se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu avea 73 de ani. Rămâne unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești din anii 1970, alături de cântăreți precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.

 

Inchide