Care este cea mai periculoasă mâncare pentru inimă

Redactor:
Mădălina Chițu
Care este cea mai periculoasă mâncare pentru inimă
Fastfood-ul este considerat dăunător funcției cardiovasculare, dar se pare că mâncarea mexicană este cea mai periculoasă pentru inimă

Fastfood-ul este considerat dăunător funcției cardiovasculare, dar se pare că mâncarea mexicană este cea mai periculoasă pentru inimă. Asta susține cardiologul Enrique C. Morales Villegas, din Mexic, care este de părere că preparatele din țara sa este chiar mai periculoasă decât cea de tip junkfood.

„Aceasta este o combinație de hrană prăjită, mâncare nesănătoasă și băuturi răcoritoare”, spune doctorul despre pericolul cumulat pe care mâncarea mexicană îl reprezintă. În Mexic, obezitatea afectează 73% dintre femei, 69% dintre bărbați și 35% dintre adolescenți.

Medicul mexican este de părere că de vina este concepția despre viață a oamenilor. Ei se concentrează mai mult asupra confortului. „Oamenii mânâncă prea mult în fiecare zi, se uită multe ore la televizor, petrec două ore în fața calculatorului și fac mai puțin de 10 minute de activitate fizică”, a descris el stilul de viață al mexicanilor.

Specialistul propune ca guvernul țării sale să măsoare parametrii de sănătate pentru toți tinerii de 18 ani din Mexic. Astfel, colesterolul, tensiunea arterială și indicele de masă corporală ar trebui măsurate la fiecare trei ani, conform recomandarii cardiologului mexican.

Mai multe despre rețete și ponturi culinare găsiți AICI

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide