Care este cea mai potrivită oră pentru a face sex? Vezi ora exactă pentru fiecare activitate

Redactor:
Mădălina Chițu
Care este cea mai potrivită oră pentru a face sex? Vezi ora exactă pentru fiecare activitate
Există un timp optim pentru fiecare activitate, de la a lua micul dejun și până la a face sex. Specialiștii spun că organismul are ore fixe după care funcționează la parametri maximi. Astfel, se recomandă reglarea ceasului intern, deoarece numai așa se vor obține rezultate maxime din toate activitățile zilnice.

Există un timp optim pentru fiecare activitate, de la a luamicul dejun și până la a face sex. Specialiștii spun că organismulare ore fixe după care funcționează la parametri maximi. Astfel, serecomandă reglarea ceasului intern, deoarece numai așa se vorobține rezultate maxime din toate activitățile zilnice. Cotidianulbritanic Daily Mail a realizat un orar, pentru a ști cum să nereglăm bioritmul.

6.00 – ora de făcut sex. Dr Pam Spurr, medicpsihiatru, spune că acestă oră este ideală pentru acestă activitatedin punct de vedere hormonal. „Deși majoritatea persoanelorconsideră că momentul ideal pentru a întreține raporturi intime cupartenerul este seara, nivelul de estrogeni și testosteroni,hormini sexuali feminini și masculini, se află la cote maxime înzori. În plus, acesta este momentul ideal când ambi parteneri suntfertili”, explică dr. Spurr.

7.00 – micul dejun. Dr Andrew Murray, de laUniversitatea Trinity, Cambridge spune că după aproximativ nouă oreîn care nu ai mâncat nimic, organismul este slăbit și începe săardă caloriile stocate în masa musculară pentru a face rost deenergie. „La cel mult o ora după ce ne-am trezit este momentulideal pentru a lua masa de dimineață. Lipsa glucozei din organism,consumată până dimineață, face creierul să nu poată funcționa laparametri normali”, explică dr. Murray. Specialiștii adaugă căpersoanele care sar peste micul dejun vor avea senzația de amețealăpe tot parcursul zilei. Medicul nutriționist Ursula Arens recomandăpentru masa de dimineață cereale integrale, deoarece acestea oferăorganismului energie pe o perioadă lungă de timp.

8.30 – ieși la lumină. Dr Andrew Murray spunecă expunerea la lumina naturală ajută la setarea ceasului biologic.”Lumina oprește producția de melatonină, hormonul care ne face săfim adormiți”, explică specialistul. Dr. Murraz completează cărazele soarelui are rol antidepresiv și mărește producția devitamina D în organism, care ține la distanță cancerul și bolile deinimă.

10.00 – perioada ideală pentru rezolvareaproblemelor dificile. Specialiștii spun că la acestă oră creierulare cea mai mare capacitate de concentrare. Atât memoria de scurtădurată, cât și ceea ce care ține de logică, funcționează în acestăperioadă cel mai bine. De asemenea, efectul micului dejun a trecut,glucoza a ajuns în sistem, inclusiv în creier, așa că e vremeamarilor provocari sau a rezolvării celor mai dificile sarcinitrecute pe agendă.

13.00 – prânzul. Sistemul digestiv e la cotămaximă la această oră, iar medicul nutriționis Ursula Arensrecomandă un prânz ușor, echilibrat în proteine și carbohidrați.”Un sandwich din pâine integrală cu ton și salată, urmat de unfruct este tot ce are nevoie organismul pentru a funcționa până lamasa de seară”, adaugă dr. Arens.

15.00 – ora ideală pentru o plimbare. Dr PeterVenn, directorului Centrului de Tulburare a Somnului din Londra,spune că după masa de prânz organismul se simte moleșit. „Sângelemerge către stomac, rămânând mai puțin sânge care să se îndreptespre creier și să țină organismul alert. Evitați somul de prânz,deoarece acesta duce la apariția tulburărilor somului de noapte,iar riscul apariției insomniilor esre destul de mare. Recomandplimbările în aer liber, timp de 20 de minute”, spune dr. Venn.

17.30 – fă exerciții fizice. Dr Geoff Davies,specialist în afecțiuni locomotorii la Clinica Cardiff Bay, spunecă, la acestă oră, temperatura corpului este ridicată, ceea ce faceca mușchii corpului să dea tot ce pot. „Este perioada în careorganismul este flexibil și agil. Este recomandat ca persoaneleadulte să facă, de cinci ori pe săptămână, timp de 30 de minute,exerciții de intensitate moderată, sau de trei ori pe săptămână,exercițiu viguros”, spune dr. Davies. Potrivit specialistului,exercițiu fizic moderat este și mersul alert sau grădinăritul, iarcel viguros poate consta în alergat sau ciclism.”Pe lângă faptul cămișcarea ne menține silueta, exercițiile reglează fluxul sangvin,lucru benefic pentru inimă. În acest mod ținem la distanță bolilecardiovasculare sau accidentele cerebrale”, precizează dr.Davies.

19.00 – un pahar de vin roșu. Potrivitspecialiștilor, la acestă oră, ficatul are cea mai mare capacitatede detoxifiere. Astfel, un pahar de vin este chiar indicat, darfără a se depăși acestă măsură, deoarece riscăm să apară efecteadverse. Un studiu publicat de Journal of Physiology arată că maimult de un pahar de alcool duce la apariția insomniilor.

19.30 – ultima masă a zilei. Timp de mai mulțiani a existat o teorie potrivit căreia nu contează la ce oramănânci seara, important este să mănânci. Un studiu realizat decercetătorii de la Universitatea Northwestern arată că mâncatul laore neregulate, mai ales seara, aduce la apariția excesului dekilograme.

21.30 – ritualul înainte de culcare „Este oraideală la care să-ți începi rutina de dinainte de culcare. Astfel,recomand un duș cald, nici prea rece sau prea fierbinte, iar apoiun film sau câteva pagini dintr-o carte. Sunt lucruri ideale careajută la dobândirea unui somn de calitate”, spune Dr Peter Venn.Acesta adaugă că șapte până la opt ore de somn sunt suficientepentru adult

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Primul satelit din lemn. Țara care îndrăznește să îl lanseze pe orbită
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
S-a aflat secretul! De ce evită Lidl o anumită zonă geografică din România. Nu e...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide