Care sunt cele mai eficiente remedii împotriva mahmurelii

Redactor:
Mădălina Chițu
Care sunt cele mai eficiente remedii împotriva mahmurelii
Țigările, fresh-urile din citrice, cafeaua, ceaiurile și sucurile care conțin cofeină trebuie evitate după o noapte de beție, deoarece prelungesc starea de disconfort

Țigările, fresh-urile din citrice, cafeaua, ceaiurile șisucurile care conțin cofeină trebuie evitate după o noapte debeție, deoarece prelungesc starea de disconfort.

După o noapte de beție orice zgomot devine insuportabil, iardurerile de cap aduc cu sine senzația de toropeală și disparițiapoftei de mâncare. Organismul este secat de energie, vitamine șiminerale, deoarece alcoolul deshidratează. gândul prezintălista celor mai eficiente remedii împotriva mahmurelii.

  • Aspirina nu trebuie să lipsească din casa petrecăreților. Acestmedicament alungă durerile de cap. Pentru ca efectul să fie celașteptat, medicii nutriționiști recomandă ca această pastilă să fieluată la patru ore după ce ai lăsat paharul jos. Luată imediat,aspirina va irita sistemul digestiv, și așa afectat de alcool.
  • Apa minerală, mai bună decât cea plată. Pentru că organismuleste deshidratat, apa nu trebuie să lipsească din dieta de a douazi. Nutriționiștii reco­mandă înlocuirea apei plate cu ceaminerală, pentru că aceasta din urmă este mai bogată înminerale.
  • Un alt truc constă în adăugarea sucului de lămâie peste apaminerală, deoarece va furniza corpului vitamina C, responsabilă cueliminarea rapidă de alcool din organism.
  • Dulciurile au rolul de a reglementa nivelul de glucoză dinsânge, fiind recomandate după excesul de alcool. Ouăle la miculdejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar și al proteinelor caredau organismului putere.
  • Evită să fumezi, deoarece țigările mențin starea demahmureală. După o noapte de beție organismul are nevoie de oxigenpentru a se recupera rapid. Tutunul împiedică procesul de oxigenareplămânilor și, implicit, a creierului, îngreunând restabilireaorganismului.
  • „Un antidot împotriva mahmurelii este odihna. Timpul derefacere diferă, deoarece fiecare om are metabolismul lui, dar și ocantitate diferită din enzima care absoarbe alcoolul”, spune prof.dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.
  • Fresh-ul de portocale, dar și celelalte sucuri din citricetrebuie evitate după o noapte de beție, deoarece acestea crescnivelul de aciditate din stomac. De asemenea, cafeaua, ceaiulnegru, ceaiul verde și băuturile accentuează starea dedeshidratare, din cauza conținutului ridicat de cofeină. Sucuriantimahmureală sunt cele din mere și sfeclă roșie, cartofi șimorcovi, ori cel din roșii, mere, morcovi sau amestecul făcut dinbanane, căpșune, miere, lapte și un praf de sare.
Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide