Care sunt marii „absenți” de la nominalizările la Oscar

Redactor:
Laura Holban
Care sunt marii „absenți” de la nominalizările la Oscar
La doar o zi după ce s-au anunțat nominalizările la premiile Oscar mai multe voci din cinematografie au început să strige catalogul „absenților" ale căror nume nu au fost strigate ieri de către președintele Academiei Americane de Film.

La doar o zi după ce s-au anunțat nominalizările la premiile Oscar mai multe voci din cinematografie au început să strige catalogul „absenților” ale căror nume nu au fost strigate marți de către președintele Academiei Americane de Film.

Printre cele mai mari absențe se numără peliculele „We Need to Talk About Kevin”, „Drive” și „Tintin”, precum și actorii care au jucat în aceste producții, notează The Gurdian.

Imediat după ce s-a încheiat scurta ceremonie în care s-au anunțat nominalizările la zece din cele 24 de categorii ale premiilor Oscar, actorul Albert Brooks, unul dintre favoriții la categoria „cel mai bun actor într-un rol principal”, și-a dus frustrarea pe Twitter. „Academiei: Nu mă placeți. Cu siguranță nu mă placeți”, scria acesta pe contul său de microblogging.

Alte nume care au lipsit din categoriile enunțate ieri au fost cel al lui Michael Fassbender, despre care se credea că va fi numit la aceeași categorie ca și Brooks pentru rolul din „Shame”, și al Tildei Swinston pentru rolul din „We Need to Talk About Kevin”.

„Oscarul le dă peste nas lui Albert Brooks din „Drive”, lui Ditto Fassbender pentru „Shame”, lui Shannon pentru „Take Shelter” și lui Swinton pentru „Kevin”. O nouă definiție pentru ignoranță”, scria pe Twitter criticul de film al „Rolling Stone”, Peter Travers.

Și Patton Oswalt se aștepta la o nominalizare pentru categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”, însă nu i-a reușit. Și el și-a exprimat nemulțumirea într-o postare pe Twitter: „Veniți să bem la The Drawing Room, @AlbertBrooks? Eu și (Andy) Serkis suntem aici de la 6 a.m.”

Au existat însă și nominalizări surpriză care au primit critici pozitive. Printre acestea se numără și nominalizarea lui Jonah Hill la categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”, acesta fiind un pas uriaș: de la rolurile obișnuite din comedii, la roluri serioase.

„Am început să fiu cunoscut mulțumită comediilor în care am jucat, și foarte puțini au reușit să facă trecerea la alt tip de filme, cum ar fi Tom Hanks și Robin Williams. Să primesc o astfel de confirmare este uriaș, ar trebui să accept să joc în mai multe drame. Nu cred c-ar putea exista un semn mai evident decât acesta”, a comentat Hill.

Inchide