Care sunt regulile de circulație pe CEA MAI DERUTANTĂ ȘOSEA din Marea Britanie, unde s-au dat amenzi de 5,7 milioane de euro

Redactor:
Aura Stan
O cameră de supraveghere a traficului, montată într-o zonă rezidențială liniștită din Marea Britanie, a dus la acordarea unui număr record de amenzi și puncte de penalizare

O cameră de supraveghere atraficului, montată într-o zonă rezidențială liniștită din MareaBritanie, a dus la acordarea unui număr record de amenzi și punctede penalizare. Din octombrie 2006, când a fost instalată, până înmartie 2011, a surprins 41. 237 de șoferi încălcând regulile decirculație.

O cameră montată pe Grafton Road, ostradă din nord-vestul Londrei, a reușit performanța de a aduna 5,7milioane de euro din amenzi în doar cinci ani de funcționare.Performanțele” camerei se datorează faptului că, odată cu montareaacesteia, autoritățile au stabilit pe acea porțiune de șosea,desemnată „cea mai derutantă stradă din Marea Britanie”, mai multeindicatoare rutiere care, în loc să reglementeze circulația, maimult o încurcă. „Peste 41.000 de conducători auto care au trecut peacolo au fost sancționați, după ce consiliul local a instalat acolonouă semne rutiere și o cameră de supraveghere a traficului, carederutează pe oricine pătrunde pe respectiva stradă”, scrieDaily Mail.

• Carosabilul a fostîmpărțit pe trei benzi de circulație, dintre care cea din mijloc eblocată pentru șoferii obișnuiți, accesul fiind permis doarmașinilor de urgență.

• Cea mai ciudatădintre regulile de circulație care se aplică aici le interziceșoferilor să circule pe un sens dimineața, iar seara pecelălalt.

• Douăseturi de semne de circulație îi întâmpină pe șoferi și pemotocicliști, indicându-le exact intervalele de timp în careaceștia nu pot circula (mai exact, între 19:00 și 22:00 searaîntr-o direcție și între 2:00 noaptea și 7:00 dimineața în celălaltsens).

• În același loc existădouă semne de „acces interzis”, fiecare pentru banda opusă celei pecare te afli în momentul respectiv.

• Existența unuiindicator de sens giratoriu și a altuia care semnalizează prezențacamerelor de supraveghere a traficului în zonă le dau mai multebătăi de cap șoferilor.

Până acum cinci ani, accesul cătreGrafton Road era reglementat de o singură barieră acționatăhidraulic și un semafor. Conducătorii auto se confruntă în prezentcu nouă indicatoare, un set de semafoare defunct și o barieră carepoate fi cu greu observată din cauză că s-a cufundat în pământ. Înaceste condiții, membrii Consiliul Camden din nordul Londrei, carese ocupă de marcajele rutiere în zonă, au fost acuzați că profităde pe urma conducătorilor auto și că îi folosește pe aceștia pepost de „vaci de muls bani”. Chiar noaptea trecută a avut loc unprotest, la care au participat mai mulți șoferi. „Este absolutuluitor. Este o șosea-capcană, care îi jefuiește pe cei care ostrăbat. Este una dintre cele mai profitabile camere în țară – șieste amplasată pe o stradă rezidențială”, a declarat nemulțumit unprotestatar.

Un purtător de cuvânt alconsiliului a negat această acuzație și a declarat faptul cădispozitivul de supraveghere nu servește drept capcană. „Semnelerutiere care indică restricțiile sunt clare pentru șoferi”, asusținut acesta.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodia care câștigă bani în aceste zile
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×