• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cartea de bucate care te învață să gătești un animal „de la cap la coadă”

Un expert culinar din Canada revoluționează gastronomia, propunând într-o carte de bucate rețete originale, prin combinarea unor ingrediente diferite și prin utilizarea eficientă a măruntaielor și resturilor de animale.

Un expert culinar din Canada revoluționează gastronomia, propunând într-o carte de bucate rețete originale, care presupun combinarea unor ingrediente diferite și utilizarea eficientă a măruntaielor și a resturilor de animale. Înghețata cu sânge și ciocolată, testiculele crocante și prăjiturile umplute cu creier sunt numai câteva din specialitățile propuse.

Jennifer McLagan nu vrea neapărat să-și șocheze cititorii prin cartea ei de bucate, ci doar să-i învețe pe aceștia cum să pregătească mâncăruri gustoase utilizând măruntaiele și resturile de animale. În cartea ei, „Odd Bits: How To Cook The Rest Of The Animal”, informează Daily Mail, aceasta propune preparate din urechi de animale, coadă, limbă, intestine, testicule, inimă și creier. Rețetele și sfaturile din cartea de bucate vin de la un expert culinar de renume, care a cochetat cu jurnalismul și a obținut numeroase premii în domeniul gastronomiei.

Jennifer McLagan susține că, de multe ori, oamenii aruncă resturile de la animale sau le dau câinilor, deși le-ar putea folosi pentru a găti. Astfel, „mâncatul de la cap la coadă” a unui animal devine posibil, atâta timp cât consumatorii își depășesc teama și nu se eschivează să le utilizeze în bucătărie. Într-un interviu recent, le-a dezvăluit jurnaliștilor că resturile de animale sunt folosite frecvent de persoanele mai în vârstă, cum ar fi bunicii noștri, dar și de bucătarii de top din întreaga lume. Canadianca de origine australiană crede că gustul unei mâncări ar trebui să primeze, și nu neaparat ce parte a animalului a fost folosită. „În primul rând, ceea ce ar trebui să conteze e gustul, nu ce parte a nimalului a fost folosită”, a afirmat Jennifer McLagan.

Inchide