Castelul Huniazilor, în topul celor mai înfricoșătoare clădiri din lume

Redactor:
Matei Ioan
Poate că nu se plimbă vampiri pe coridoarele lui, dar arhitectura gotică și o istorie întunecată și adevărată sunt suficiente pentru a-ți băga ceva frică în oase, scrie Huffington Post, care citează topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume, realizat de Lonely Planet

Poate că nu se plimbă vampiri pe coridoarele lui, dararhitectura gotică și o istorie întunecată și adevărată suntsuficiente pentru a-ți băga ceva frică în oase, scrie HuffingtonPost, care citează topul celor mai înspăimântătoare clădiri dinlume, realizat de Lonely Planet. Castelul Huniazilor sau alCorvinilor, de la Hunedoara, se află pe a doua poziție aclasamentului care include, printre construcțiile de speriat,reactorul 4 de la Cernobâl.

Topul se deschide cu templul Wat Rong Khun, din Thailanda,construcție care reușește să arate și ca un lăcaș tradițional decult, și ca un tort de nuntă plin de ornamente, și ca o operă deartă avangardistă. În stânga și în dreapta, la nivelul cărării careînaintează spre templu se ridică mâini din piatră, care-ți dausenzația că ai nimerit într-un film de groază cu morți vii care iesdin pământ.

Centrul Corecțional Metropolitan din Chicago se află la rândullui printre clădirile care dau o senzație de gol în stomacprivitorului. Impunător, de formă triunghiulară, centrul areferestre atât de micuțe încât crezi că au fost făcute nu pentrutrecerea luminii, ci pentru trecerea săgeților unor arcași careapără o cetate medievală. Înspăimântător este și un hostel dinOttawa, care până în 1972 a funcționat ca închisoare. Se spune căOttawa Jail Hostel este bântuit și astăzi de sufleteleinfractorilor care au murit în detenție. Reședința Lemp, din St.Louis, este una dintre cele mai bântuite case din Statele Unite aleAmericii. Mai mulți membri ai familiei Lamp s-au sinucis acolo înperioada 1904-1949.

Peleșul, printre cele mai frumoase castele dinlume

Castelul Peleș din Sinaia se situează pe poziția a șasea în Top15 al celor mai spectaculoase construcții de gen din lume, pe primapoziție în clasament fiind Castelul Hohenzollern din Germania,scrie opentravel.com, citat de Mediafax. Despre Peleș,realizatorii topului spun că 14 limbi se puteau auzi în timpulconstrucției lui.

„Poziționat în peisajul idilic al Munților Carpați din România,Castelul Peleș este o construcție de poveste. Începută în 1873,construcția complexului a fost una internațională și solicitantă.Așa a descris Regina Elisabeta a României fazele construcției:«Italienii erau zidari, românii construiau terase, țiganii erauhamali. Albanezii și grecii lucrau în piatră, germanii și maghiariierau tâmplari. Turcii ardeau cărămidă. Inginerii erau polonezi șicioplitorii în piatră erau cehi. Francezii desenau și engleziimăsurau…». Se pare că 14 limbi străine se auzeau printremuncitori”.

Celelalte palate spectaculoase din top sunt Castelul Howard dinMarea Britanie, Alcázar din Segovia (Spania), Castelul Himeji dinJaponia, Castelul din Praga (Cehia), Castelul Peleș din România,Castelul Chambord din Franța, Castelul Neuschwanstein din Germania,Castelul Corfe din Marea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia,Castelul Burg Eltz din Germania, Castelul Eilean Donan din Scoția,Castelul din Neuchâtel (Elveția), Fortăreața Guaita din San Marinoși Castelul Conwy din Țara Galilor. Castelul Peleș din Sinaia,reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorințaregelui Carol I al României (1866 – 1914), după planurilearhitecților Johannes Schultz și Karel Liman, și a fost decorat decelebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé, dinMainz, și Berhard Ludwig, din Viena. (RalucaIon)

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide