• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cât costă păpușa Elena Udrea

Cât costă păpușa Elena Udrea
Blondă, cu părul prins la spate, în coadă - model ponytail - și cu o șuviță rebelă ce odihnea un trandafir portocaliu, cu ie și fotă tradițională, Elena Udrea, în varianta sa de plastic, se află, de ieri, la Palatul Parlamentului.

Blondă, cu părul prins la spate, în coadă – model ponytail – șicu o șuviță rebelă ce odihnea un trandafir portocaliu, cu ie șifotă tradițională, Elena Udrea, în varianta sa de plastic, se află,de ieri, la Palatul Parlamentului. Timp de 3 zile, miniatura șefeide la Dezvoltare Regională și Turism se află la unul dintrestandurile expozanților veniți la primul târg internațional deturism organizat de ANAT.

«Mama» păpușii Elena Udrea este Veronica Eșanu, o creatoarepopulară din Argeș, care-și prezintă mândră odrasla tip Barbie.”Uitați-vă la ea. Nu-i frumoasă?”, se întreabă meștera. „E ElenaUdrea. Uite ce seamănă cu ea”. Sosia Elenei Udrea e din plastic,suplă și are ochi albaștri. Și ie albă brodată și fotă neagră cufir de lamé auriu și, firește, brâu. E o păpușă accesorizată alcărei cost „e mic, simbolic”, după cum afirmă creatoarea. 30 delei.

Ministrul nu știe că are o păpușă care-i poartă numele și care oreprezintă. „Da’ o aștept aici, la târg, ca să i-o arăt», mai zicefemeia. „La tot ce face dânsa pentru turismul românesc și cum nepromovează în lume merită păpușa”, spune Eșanu, explicând rapidce-și dorește cu jucăriile de la standul său. „Vreau să încurajezfemeile, oricât de frumoase ar fi ele, să poarte costumultradițional românesc, care e atât de original și deosebit. Așa căam să creez și o fustă la costumul popular, numai din mărgele”.

Veronica Eșanu și păpușile ei călușar, ori din zona Oașului,nu-s singura pată de culoare la târgul de la Parlament. Ca lashow-urile auto, și aici hostessele sunt cele care-i fac pevizitatori să se oprească la standuri și să se arate interesați deoferte, de reduceri ori de fotografii. Destul de îndrăzneți,vizitatorii evrei sunt cei care se fotografiază lângă frumoasele cupicioare lungi ce promovează serviciile unui tur operator carevinde vacanțe premium. La standul unei agenții ce promoveazădestinația Malta, românii, și nu numai, veniți să-și caute vacanțăau parte de-o altă oprire. Într-o barcă – deh, butaforie – stau doimarinari la feminin. Aviz amatorilor, însă. „Echipajul nu este devânzare”, scrie mare pe-un anunț. Doar pachetele de servicii.

Vacanța în România, cu 40% mai ieftină

De altfel, cei care vizitează târgul ANAT își pot cumpăra ovacanță la prețuri mai mici cu 30% față de cele practicate în modcurent. Discounturile pot ajunge și la 40%, depinde doar dedestinație și de agenția de turism. Pentru cei care cumpără unpachet de servicii pentru o destinație din România, se aplică oreducere realizată prin programul Înscrieri timpurii, dar șireducerile pe care agențiile prezente la eveniment le acordă. Așacă cine alege România pleacă acasă cu o vacanță cu până la 40% maiieftină. Discounturi primesc și cei care optează pentru un concediupeste hotare.

Prețurile au scăzut și cu 20% și asta pentru că agențiile aurenegociat contractele cu hotelierii din străinătate. Turcia,Bulgaria, Tunisia și Egipt sunt câteva dintre destinațiile deconcediu care se vând cu prețuri mai mici. Mai mult, pentru ceideciși să achiziționeze de acum pachetul de servicii pentru vacanțăexistă oferte speciale. Trebuie doar să știi să cauți și să vezioferta care include nopți gratis la cazare. Potrivit lui AlinBurcea, șeful unei agenții cu renume pe piața de turism autohtonă,citat de Mediafax, au scăzut prețurile pachetelor de serviciipentru destinații precum Antalya (- 35% față de anul trecut),Mallorca (20%), Creta (15%) și Rhodos (10%).

INFO:Croaziera – luxul ce poate fi atins

Pentru cei interesați de croaziere, un produs turistic al cărorgust l-au deprins și românii în ultima vreme, târgul de la PalatulParlamentului reprezintă o ocazie bună de achiziții și de aflare anoilor oferte. Corina Raifura, consultant al unei companiiorganizatoare de croaziere, spune despre conaționali că știu săaprecieze cel mai complex produs turistic (croaziera) și că nu-lmai percep ca pe un vis irealizabil.

Inchide