• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cât de departe au mers doi scafandri pentru a putea fotografia un rechin uriaș

Pentru majoritatea oamenilor, să facă scufundări într-o cușcă de fier înconjurată de numeroși rechini albi este echivalentul unui gest nebunesc și extrem. Nu este și cazul acestor doi amatori de adrenalină

Pentru majoritatea oamenilor, să facă scufundări într-o cușcă de fier înconjurată de numeroși rechini albi este echivalentul unui gest nebun și extrem. Nu este și cazul acestor doi amatori de adrenalină care au ieșit din cușca și au stat deasupra ei, încercând să prindă cel mai bun cadru cu cel mai mare pește prădător din lume, notează Daily Mail.

Unul dintre cei doi curajoși scafandri este scoțianul David Litchfield, aflat în vacanță pe insula Gudalupe, un loc cunoscut în Mexic pentru numeroșii rechini albi care dau târcoale în apele teritoriale. „Scufundările în cușcă într-o mare de rechini albi sunt grozave. Dar este și mai grozav să urci pe cușcă în timp ce peștii aceștia imenși îți dau târcoale”, explică Litchfield, de meserie inginer.

Scoțianul s-a riscat pentru a prinde cele mai clare fotografii ale marelui rechin alb, cunoscut și drept cel mai mare pește prădător din lume. „În ochii lor se citește ageritatea, curiozitatea, iar atâta timp cât păstrezi contactul vizual cu rechinul, nu ai cum să ajungi gustarea lui. Este adevărat că poți să îi faci fotografii de aproape unui rechin fără să îi stârnești agresivitatea”, explică amatorul de adrenalină.

Litchfield a reușit să surprindă un instantaneu grozav în care o femelă de rechin care dădea târcoale cuștii a părut că zâmbește camerei de luat vederi. „Sunt prădători agresivi și se strecoară incredibil de rapid. Acum te uiți în adâncuri și nu vezi nimic, iar în clipa următoare a apărut, e acolo, lângă umărul tău”, și-a povestit bărbatul experiența de la 12 metri adâncime.

Inchide