Cât te costă să slăbești după Revelion la sală sau la bazinul de înot

Redactor:
Mădălina Chițu
Cât te costă să slăbești după Revelion la sală sau la bazinul de înot
Mesele copioase din ultima perioadă ne-au adus cu siguranță câteva kilograme în plus

Mesele copioase din ultima perioadă ne-au adus cu siguranțăcâteva kilograme în plus. Specialiștii în nutriție și în fitness auoferit pentru gândul cele mai la îndemână soluții pentru a scăpa desurplusul de kilograme, realizând și un calcul referitor la suma debani pe care trebuie să o scoatem din buzunar pentru a reveni lagreutatea de dinaintea sărbătorilor de iarnă. „Efortul susținuteste contraindicat pentru că organismul este lipsit de energie dincauza excesului de grăsimi și kilocalorii. Astfel, pentru începutse recomandă plimbările de cel mult 15 minute. Aceasta reprezintă oprimă fază în procesul de slăbire, care trebuie să dureze cel multo săptămână, apoi se va începe antrenamentul propriu-zis, caretrebuie să dureze până la două ore”, spune Mihai Dragomir, antrenorde fitness. Potrivit acestuia, alergările pe bandă, urmate deexerciții cardio sunt cele mai indicate metode de a slăbi cuajutorul sportului. „În maxim o lună vor reuși să slăbească până la4 kilograme, greutatea adăugată în ultimele zile”, susțineantrenorul Dragomir. Prețul unui abonament pe o lună la o sală defitness variază între 200 de lei și 350 de lei, în funcție denumărul de ore petrecute la aparate. Specialiștii completează căînotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru slăbit.Potrivit acestora, tot corpul va fi implicat în mișcările de înot,astfel că toate grupele de mușchi vor fi „antrenate” să ardăsurplusul de grăsime. Prețul unui abonament nelimitat pentru o lunăla o piscină costă între 360 și 600 de lei și aveți incluse saunăși jacuzzi.

Kangoo fitness, cunoscut și sub numele de aerobic pe arcuri,este, de asemenea, recomandat atunci când vrem să ne revenim repedela greutatea inițială. Potrivit antrenorilor, în zece minute desărituri pe arcuri speciale se ard 150-200 de calorii – fapt careaccelerează procesul de slăbire și tonifică musculatura, ducândastfel la dispariția celulitei în minimum o lună de antrenament. Înplus, săriturile ajută la ridicarea mușchilor fesieri într-un timpscurt, datorită faptului că se lucrează toată musculatura. O oră deantrenament costă între 20 și 30 de lei.

O vizită la nutriționist costă 150 de lei

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară este indicat săapelăm și la sfaturile unui medic nutriționist. Acesta ne varecomanda o dietă personalizată, în funcție de metabolismul șiprogramul de la muncă. Prima vizită durează aproximativ o oră, timpîn care medicul ne va cântări, va măsura stratul adipos dinorganism și ne va recomanda câteva analize de sânge, ale glandeitiroide și de urină. În funcție de rezultatele acestor teste,medicul va prescrie un regim alimentar. O dietă personalizatătrebuie ținută cel puțin trei săptămâni. Prețul unei vizite lanutriționist este 150 de lei.

Inchide