Cât te costă vizita la dentist în funcție de câți ani ai

Cât te costă vizita la dentist în funcție de câți ani ai
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 22:54

Potrivit datelor ultimului Eurobarometru cu privire la sănătateaorală, românii se situează pe un loc codaș în ceea ce priveștevizitele la medicul stomatolog. Astfel, doar 34 la sută dintreconaționali merg la dentist cel puțin o dată pe an, iar printremotivele menționate de români pentru a nu merge la dentist s-aremarcat prețul mare al controalelor și al tratamentelor dentare.gândula calculat cât te costă vizita la medicul stomatolog în funcție decâți ani ai.

  • Între 1 – 12 ani costurile tratamentelor pot fi mici dacăcopilul este învățat de la vârste fragede să adopte o igienăadecvată. „Ignorarea programărilor la cabinetul unui medic duce lao igienă dentară precară a copilului, fapt ce determină apa­rițiacariilor premature care distrug dinții de lapte, extrem deimportanți în dezvoltarea copilului. Copiii trebuie obișnuiți cuigienizarea profesională care se face o dată la 6 luni, împreună cuo consultație de rutină, prin care pot fi identificate eventualeprocese carioase”, spune dr. Răzvan Savu, medic stomatolog. Aceastaare un preț de aproximativ 100 lei.
  • Potrivit stomatologilor, cariile sunt tot mai des întâlnite lagrupa de vârstă 12-18 ani, din cauza unei diete bazate pe produsede tip fast-food și a băuturilor acidulate, care atacă smalțul.Pentru repararea dinților afectați din cauza obiceiuriloralimentare, o vizită la dentist poate ajunge până la 400 de lei.”Mulți dintre copiii de 12-18 ani au nevoie de ortodonție. Multeanomalii dentare sunt mai ușor de rezolvat la această vârstă”,susține dr. Savu. Costul unui aparat fix ortodontic pe o arcadăpornește de la 2.000-2.500 lei pentru bracheți metalici, poate fila 4.000-5.000 lei pentru bracheți estetici (nr. ceramică, safir)și poate ajunge la 4.000-6.000 euro pentru tehnici avansate șifoarte estetice, precum incognito sau invisaline.
  • În intervalul 18-25 ani tot mai mulți tineri se apucă de fumatși de băut cafea sau alcool. Stomatologii menționează că acestevicii atacă structura danturii. „În această perioadă consultațiaperiodică la stomatolog este mai necesară ca oricând, deoarece totmai mulți tineri sunt predispuși bolilor parodontale”, spune dr.Savu. Micile carii apărute se pot rezolva la un preț de 100-150lei.
  • Între 25-35 ani este perioada în care cele mai multe femeidevin mame. Gingivita de sarcină este una dintre afecțiuniledentare care apar în cazul femeilor însărcinate. Aceasta poate fitratată prin igienizarea profesională, care costă în jur de 100 delei, fără ca viitorul copil să fie afectat.
  • Persoanele cu vârsta cuprinsă între 35-50 de ani prezintă unrisc crescut de a suferi de o boală parodontală. „Acest tip deafecțiune distruge osul și ligamentele în care este situat dintele,ducând la pierderea sa de pe arcada dentară. Odată instalată, boalaparodontală nu poate fi vindecată. Cu toate astea, poate fi stopatăsă nu mai avanseze, iar dinții pot fi salvați”, menționează dr.Răzvan Savu. Un astfel de tratament de menținere se face la 3-6luni, în funcție de gradul afecțiunii, și costă între 30 – 40 leiper dinte.
  • Dinții persoanelor trecute de 50 de ani sunt îmbătrâniți,tociți, au suferit diferite lucrări dentare de-a lungul timpului.Protezele dentare și implanturile de dinți sunt extrem decostisitoare, acestea pleacă de la prețul de 1.000 de lei și ajungpână la 3.000 de lei.
O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Orașele din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Mare atenție la portofel dacă...
Cartea de identitate electronică, emisă de azi în România
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Raport al republicanilor americani: Virusul care a provocat pandemia s-a scurs de la un centru...
Nu e banc! Cât costă o porție de hamsii și o bere în Mamaia
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Care este temperatura apei mării în Mamaia, Eforie, sau Vama Veche pentru săptămâna 2 –...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
ULTIMA ORĂ: Germania e în stare de ȘOC! Totul A SCAPĂT de sub control
Declarație de război. Boris Johnson, dur și vehement. „Trebuie să suporte consecințele”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...