• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Câți bani dau românii pe flori și care sunt mesajele pe care le solicită

Ursuleți din flori, pisici, arici și alte animale, toate construite din flori. Românii nu duc lipsă de imaginație când vine vorba de exponante din flori, dar nu țin mâna stransă nici pe buzunar când își doresc să își impresioneze jumătatea. Marius Dosinescu de la Flori de Lux explică pentru Gandul care sunt cererile inedite pe care le au românii, ce flori preferă și cu cât preconizează că vor crește vâmzările de Sf. Valentin și de 1 martie.

„1001 trandafiri livrați într-o cameră de hotel pentru o cerere în căsătorie. Sunt foarte rare aceste solicitari, dar sunt impresionante. Un Mickey Mouse din flori a fost, o altă cerere inedită. Produsul realizat a fost de  impact și clientul a  mulțumit. De asemenea, avem și un produs LIKE DIN FLORI, ursuleți, flori, pisici, arici și alte animale pe care le construim de la 0.

De altfel, am primit o cerere pentru cinci urși de 120 cm înălțime, pe care i-am livrat în provincie, mai exact în Craiova. Avem la vânzare și  o inimă gigant de 2 m și de aproximativ 2500 trandafiri, pe care încă nu am reușit să o vindem, dar nu e timpul pierdut. Mesajele impresionante vin din partea cuplurilor care au peste 20 de ani împreună și încă își declară dragostea și respectul. Amuzante sunt cele codate, care conțin caractere, prescurtari, alinturi – Ursuleț, Fluturaș, Bubu etc”, spune Marius Dosinescu pentru Gândul.

În medie, un român dă mai puțin de 10 euro pe flori. „Sunt foarte mulți care nu dau deloc bani , iar media crește în perioadele aglomerate. Trebuie ținut cont și de faptul că tarabele de flori vând la prețuri între 19 RON și 89 RON. Pentru produsele complexe, românii apelează la florariile clasice sau la cele online. În ultimul timp observăm o creștere a numărului de femei care oferă flori la nivel anual, peste 65%, dar, în perioada sărbătorilor, bărbații sunt cei care cumpără flori, peste 80% dintre clientii noștri de Sf. Valentin, 1 și 8 martie sunt bărbați. Florile pe care le folosim în aranjamente sunt achiziționate din străinătate în proporție de 80%. Anul acesta ne-am propus să susținem producătorii romani și pe această cale îi invităm să ne facă oferte”, afirmă Marius Dosinescu.

În general, în materie de vânzări, comercianții mizează pe luna februarie și începutul lunii martie. „Acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate perioade. De la an la an, numărul comenzilor înregistrate în acest interval se află în continuă creștere și suntem de părere că acest trend se va menține și anul acesta. Astfel, prognozăm o creștere de aproximativ 50% a vânzărilor de Valentine”s Day, Dragobete, 1 și 8 Martie”, adaugă Marius Dosinescu.

Anul trecut , grupul Flori de Lux a avut o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ 18% față de nivelul înregistrat în 2015, aproximativ 1 milion de euro. La finalul lui 2016, circa 90% din venituri au fost generate de comenzile online.

Evoluția s-a bazat pe fondul creșterii comenzilor, dar și datorită relansării unor proiecte din portofoliu. „Având în vedere că începutul acestui an a fost unul favorabil, estimăm că în 2017 vom avea o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul precedent”, mai spune Marius Dosinescu.

 La capitolul cele mai căutate flori, trandafirii dețin supremația. „Vorbim de o perioadă în care trandafirii sunt la putere, urmați fiind de florile de primăvară, frezii, narcise, ghiocei, lalele””, precizează Marius Dosinescu.  Prețurile buchetelor variază între 79 RON și 200 RON.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inchide