Câți utilizatori are Facebook în România

Redactor:
Vlad Mironescu
Câți utilizatori are Facebook în România
Peste 3,7 milioane de utilizatori ai rețelei sociale Facebook sunt din România, dintre aceștia peste 90% declarându-și orașul de reședință, potrivit serviciului de analiză Facebrands.ro.

Peste 3,7 milioane de utilizatori ai rețelei sociale Facebook sunt din România, dintre aceștia peste 90% declarându-și orașul de reședință, potrivit serviciului de analiză Facebrands.ro.

Conform serviciului de analiză Facebrands.ro, în acest moment sunt 3.728.280 de utilizatori de Facebook în România, din care 90,57% și-au declarat orașul de reședință, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Numărul de utilizatori români ai acestei rețele sociale a crescut cu 54% față de începutul acestui an, când erau doar 2.405.920 utilizatori.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro și Facebrands PRO, 3.376.560 de utilizatori ai rețelei sociale Facebook și-au declarat în profilul creat pe această rețea orașul de reședință. Procentul utilizatorilor români de Facebook care și-au declarat orașul de reședință s-a dublat de la începutul anului, de la 48% în ianuarie 2011.

Astfel, cei mai mulți utilizatori ai rețelei Facebook în România sunt în București (1.049.400 de utilizatori, 31,08%), oraș urmat la mare distanță de Cluj-Napoca (160.100), Timișoara (160.040) și Iași (151.660). Cei mai puțini utilizatori ai acestei rețele sociale sunt din Tecuci – 10.300.

Către utilizatorii români de Facebook au fost afișate în ultimele două luni peste 4.500 de ad-uri locale, din care 4.440 au fost strânse de echipa Facebrands PRO într-un modul dedicat de Intelligence, disponibil în cadrul oricărui abonament Facebrands PRO.

„În acest moment orice advertiser poate urmări pe Facebrands PRO, dincolo de performanța comparată a paginilor monitorizate, și activitatea de marketing derulată în fiecare categorie, ce ad-uri au rulat concurenții, ce variante creative au folosit, iar în cadrul campaniilor mai complexe, avem câteva sute de studii de caz care arată în ce a constat campania, totul corelat cu performanțele obținute de pagini în perioada respectivă”, a declarat Ionuț Oprea, managerul agenției Standout, care gestionează împreună cu Byte Flux serviciile Facebrands.

Facebrands.ro monitorizează acum peste 14.000 de pagini create pe Facebook de persoane și instituții (companii, ONG-uri etc.), arătând creșterea numărului de fani al acestora pe zile și săptămâni, împreună cu alte pagini din aceeași categorie.

Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor românești create pe rețeaua socială Facebook, lansat la începutul anului 2010 de Standout și Byte Flux.

Departamentul Life, [email protected]

COMENTEAZĂ ACEASTĂ ȘTIRE ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide