Caz incredibil. O femeie a născut gemeni cu TAȚI DIFERIȚI. Explicația specialișților

Redactor:
Florin Jinga
Caz incredibil. O femeie a născut gemeni cu TAȚI DIFERIȚI. Explicația specialișților
O femeie din orașul Xiamen, China, ar fi dat naștere unor gemeni care au însă tați diferiți. Fenomenul gemenilor cu doi tați este extrem de rar și apare în urma „superfecundației heteropaternale". Până la urmă, soția a recunoscut că a avut o aventură de o noapte.

Fenomenul rar are loc atunci când două ovule sunt fertilizate de spermatozoizi care nu provin de la aceeași persoană sau când fecundarea fiecărui ovul are loc după două acte sexuale diferite

Cazul a fost făcut public de directoarea agenției guvernamentale chineze care se ocupă de efectuarea testelor de paternitate. Soțul femeii a observat că gemenii arătau foarte diferit: unul dintre copii îi semăna foarte bine, în timp ce al doilea nu avea trăsături în comun cu tatăl său, scrie NZ Herald.

Bărbatul a cerut un test ADN, iar rezultatul a confirmat suspiciunile acestuia: era tatăl biologic doar al unuia dintre gemeni. Soțul înșelat s-ar fi înfuriat când a aflat de infidelitatea soției sale, care a încercat inițial să ascundă totul susținând că acesta a falsificat rezultatul testului ADN. Până la urmă, femeia nu a avut încotro și a recunoscut că a avut o aventură extraconjungală de o noapte.

Bărbatul este hotărât să își crească propriul copil, însă refuză să se ocupe și de al doilea bebeluș, care nu este al său.

În 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiți (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate și transportate în același timp). Raportul a constatat că dintre cei analizați, 2,4% au avut tați biologici diferiți.

„Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleași câteva ore. Femeia trebuie să aibă relații sexuale cu doi bărbați diferiți într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulației, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relații sexuale cu doi bărbați în termen de 5 sau 6 ore”, a declarat Allan Pacey, un profesor de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Foto: Hepta

Inchide