Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice
Oamenii de știință avertizează că pesticidele ne pun în pericol sănătatea, deoarece aceste substanțe chimice pot duce la apariția problemelor respiratorii și a diferitelor tipuri de cancer.

Oamenii de știință avertizează că pesticidele ne pun în pericolsănătatea, deoarece aceste substanțe chimice pot duce la aparițiaproblemelor respiratorii și a diferitelor tipuri de cancer.
Pentru că unele dintre alimente mai mult intoxică organismul decâtsă îl hrănească, specialiștii în nutriție au realizat o listă cuproduse care trebuie să fie de origine ecologică.
Căpșunile, cunoscute pentru proprietățile lorantioxidante, au cel mai crescut conținut de pesticide dintre toatefructele. Studiile de laborator au demonstrat că pe un singur fructs-au descoperit până la 53 pesticide diferite care atacau în primulrând ficatul și rinichii. „Substanțele chimice descoperite pecăpșuni nu dispar de pe suprafața fructelor prin spălare. În plus,pesticidele au pătruns în interiorul fructelor, astfel că șiconținutul acestora este contaminat”, spune dr. Marion Nestle,profesor de nutriție și sănătate publică de la Universitatea dinNew York.
Ardeiul gras este leguma cea mai „nesănătoasă”,datorită conținutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singurăbucată. Salata, varza, spa­nacul conțin până la 43 de substanțetoxice. Experții susțin că expunerea la anumite tipuri depesticide, identificate cel mai adesea în conținutul produseloragricole, mărește riscul de boli ale tiroidei, cel puțin în cazulfemeilor. De asemenea, tul­burările ce pot apărea în urmaconsumului de pesticide constau în modificări ale ADN-ului,intoxicarea organismului cu o serie întreagă de sub­stanțe,toxicitate hepatică și modificarea formulei sangvine. Astfel, serecomandă cumpărarea acestor alimente de la producătorii ecoautorizați, deoarece aceștia nu folosesc substanțe chimicedăunătoare organismului
Carnea de vită este o sursă bogată de proteine deînaltă calitate. Condițiile de creștere a animalelor influențeazăîn mod negativ calitatea cărnii. Specialiștii menționează căanimalele crescute în ferme ecologice au carnea cu mai multă fibrăși săracă în grăsimi. „Studiile de specialitate au evidențiat ostrânsă legătură între carnea de vită și cancerul de sân.Condițiile în care au fost crescute animalele sunt extrem deimportante pentru sănătate”, indică prof. dr. Samuel Epstein de laUniversitatea din Illinois.
Laptele este bogat în vitamine, minerale șiproteine. Nutriționiștii susțin că acesta este alimentul perfectdin punct de vedere nutrițional, deoarece asigură organismuluitoate substanțele nutritive estențiale. Spre deosebire de lapteleprovenit de la animale care nu sunt crescute în condiții bio, celorganic este bogat în acizii grași esențiali Omega 3 și vitamina E.Beneficiile laptelui bio pot fi explicate prin modul în care sunthrănite animalele. Acestea au o dietă naturală într-o măsură maimare, fiind hrănite cu iarbă proaspătă sau furaje. Ecologiștii spuncă producerea laptelui organic este benefică și pentru mediu, nudoar pentru sănătatea omului. Pentru a fi certificate pentruproducția de lapte organic, animalele trebuie să fie hrănite cu celpuțin 80% nutrețuri organice pe o perioadă de minimum 9 luniînaintea certificării, apoi pentru încă 3 luni cu 100% nutrețuriorganice, precizează experții.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide