Ce alimente trebuie să mănânci ca să-ți îmbunătățești viața sexuală

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce alimente trebuie să mănânci ca să-ți îmbunătățești viața sexuală
Alimentația neadecvată, bogată în grăsimi, abuzul de băuturi alcoolice și țigările ne influențează în mod negativ viața sexuală, susțin specialiștii în nutriție

Alimentația neadecvată, bogată în grăsimi, abuzul de băuturialcoolice și țigările ne influențează în mod negativ viața sexuală,susțin specialiștii în nutriție.

Potrivit dr. Alin Popescu, medic nutriționist și specialist înmedicină sportivă, alcoolul rafinat, fumatul intensiv și ceaiurilerelaxante cu efect sedativ trebuie evitate înainte de o partidă desex, deoarece scad libidoul și provoacă somnolență. „Alcoolulrafinat, consumat chiar și în cantitate redusă, respectiv 50 demililitri, indiferent de tipul lui, amestecat cu temperaturileridicate din această perioadă dau, pe lângă starea de moleșeală,senzația de disconfort deoarece acesta fermentează”, explicămedicul. De asemenea, persoanele care abuzează de alcool auprobleme în atingerea orgasmului, deoarece aceste băuturistimulează puternic centrii nervoși din organism. Țigările scad șiele dorința sexuală. „Persoanele care fac abuz de țigări, respectivfumează peste 15 țigări pe zi, nu mai au dorința de a mai întrețineraporturi intime cu partenerul, pentru că circulația sanguinăscade, la fel și libidoul”, completează dr. Popescu.

Bananele cresc numărul hormonilor sexuali dinorganism

Medicul Alin Popescu propune soluții la îndemâna oricui, pentrua stimula dorința sexuală. „Ardeiul iute crește circulația sângeluiși stimulează sistemul nervos, astfel încât, dacă-l mănâncă încâteva momente, partenerii se vor simți gata de acțiune”, spunenutriționistul Popescu.

Pe lista alimentelor benefice vieții sexuale se află șișofranul, condiment care intensifică funcțiile senzoriale aleorganismului. Astfel, corpul va tresări la fiecare atingere tandrăa partenerului, susțin nutriționiștii.
Rodiile sunt bogate în antioxidanți, care îmbunătățesc circulațiasângelui către toate organele, inclusiv către cele genitale.Sparanghelul este bogat în vitamina E, astfel că acesta stimuleazăproducția de hormoni sexuali în organism.

În același timp, pe lista alimentelor care stimulează pofta desex se numără și bananele, datorită conținutului crescut depotasiu, un nutrient esențial pentru forța mușchilor. „Bananeleajută ca, în timpul orgasmului, contracțiile să fie mai intense și,implicit, plăcerea va spori”, spune dr. Alin Popescu. Mai mult,aceste fructe au un conținut ridicat de vitamina B, care duce lacreșterea hormonilor sexuali din organism.
Fisticul joacă și el un rol benefic pentru îmbunătățirea viețiisexuale, deoarece, potrivit specialiștilor, asigură corpuluiaportul de grăsimi monosaturate, zinc și alți nutrienți, careinfluențează în mod benefic viața sexuală.

Alimentele bogate în fitoestrogeni stimulează impulsurilesexuale. Acești hormoni vegetali se găsesc în semințe de in, defloarea-soarelui, de dovleac și mac, dar și în cerealele integrale,printre care secara, orzul, ovăzul și grâul. Și soia conținefitoestrogeni, însă, în privința acesteia, studiile de specialitateau demonstrat că influențează negativ viața sexuală deoarece scadelibidoul.

Inchide