Ce este cu „pancreatita” lui Teo. Medicii vorbesc de „cei patru F” care predispun la această boală

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce este  cu „pancreatita” lui Teo. Medicii vorbesc de „cei patru F” care predispun la această boală
Teo Trandafir a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Universitar de Urgență Elias, după ce timp de două zile nu s-a simțit bine

Teo Trandafir a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Universitarde Urgență Elias, după ce timp de două zile nu s-a simțit bine. „Mis-a spus că mi-a cedat organismul din cauza stresului și aoboselii. Am făcut o criză biliară”, declara fosta prezentatoare TV site-uluishowbiz.ro. „De două zile nu mă simt bine, nu mai puteam sămănânc, să dorm. De dimineață am fost nevoită să merg la spital.Doctorii m-au pus pe perfuzii direct, mi-au zis că trebuie sămănânc de trei ori pe zi, la ore fixe, să dorm mai mult. Trebuie săduc o viață mai organizată și să-mi respect orele de masă și somn”,declara actualul politician la sfârșitul săptămânii trecute.
Teo Trandafir este internată la sec­ția de Gastroenterologie dincadrul Spitalului Elias, unde i s-au făcut analize și un examen cucomputerul tomograf, pentru a i se pune un diagnosc, deși inițialfusese suspectată de pancreatită acută.

Mircea Badea, prieten apropiat al lui Trandafir, a scris peblogul său că aceasta „nu are pancreatită acută” și că „în curând”vom afla „detalii”.

Reprezentanții spitalului au refuzat însă să dea oriceinformații despre starea deputatului PDL. „Teo Trandafir a cerutdiscreție în ceea ce privește starea dumneaei de sănătate”, adeclarat pentru gândul Valentin Calu, purtătorul de cuvânt alunității medicale.

Dietele restrictive pot declanșa pancreatitabiliară

Prof. univ. dr. Carol Stanciu, pre­ședin­tele Societății Românede Gastro­enterologie și Hepatologie, a precizat pentru gândul căfosta prezentatoare de televiziune nu are cum să sufere depancreatită acută. „În cel mai rău caz, ar putea fi vorba despre opancreatită biliară care se poate declanșa atunci când TeoTrandafir a mâncat ceva care nu i-a priit”, susține prof. dr.Stanciu. Potrivit specialistului, această afecțiune debutează înjurul vârstei de 40 de ani, mai ales în rândul femeilor blonde șigrăsuțe. „Toate tratatele de specialitate în gastroenterologiearată că pancreatita biliară poate apărea atunci când suntîndepliniți cei 4 F: female – femeie, fair – persoană blondă cutenul deschis, forty – care este în jurul vârstei de 40 de ani șifatty – persoană plinuță, grăsuță”, explică mediculgastroenterolog. Dietele restrictive sau mâncarea bogată înkilocalorii sunt alți factori care pot declanșa acest tip depancreatită.

Inchide