Ce ne pune sănătatea în pericol – o listă care începe cu poșetele-geamantan

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce ne pune sănătatea în pericol – o listă care începe cu poșetele-geamantan
Gențile supradimensionate, pe care adesea le târâm după noi, și aflate la modă și-n acest sezon, amânarea proiectelor importante, exercițiile fizice realizate după ureche, ori ranchiuna sunt câteva dintre obiceiurile rele care ne pun sănătatea în pericol.

Gențile supradimensionate, pe care adesea le târâm după noi, șiaflate la modă și-n acest sezon, amânarea proiectelor importante,exercițiile fizice realizate după ureche, ori ranchiuna sunt câtevadintre obiceiurile rele care ne pun sănătatea în pericol.

Astfel, ranchiuna face rău inimii, relevă un studiu realizat decercetătorii de la Universitatea din Tennessee, SUA. Specialiștiiau constatat că persoanele care trec mai ușor peste anumiteepisoade stânjenitoare sau demoralizatoare prezintă un risc scăzutde a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare, comparativ cu indiviziicare rămân supărați după un eveniment neplăcut. Așadar, scăpând deranchiună, eviți creșterea tensiunii arteriale, protejându-țisufletul și creierul.

Goana după un abdomen plat poate avea și dezavantaje, mai alescând exercițiile fizice sunt practicate după ureche. Abdominalele,cheia unui trup fără cusur după unii, devin periculoase pentrucoloana vertebrală, mai ales când sunt practicate în exces. Astfel,susțin specialiștii, 200 de abdominale într-o zi se lasă cu dureride spate și gât. Așa că, pentru cei aflați în căutarea unei siluetede invidiat, se recomandă exercițiile cardio, care presupun mersulcu bicicleta, cu înot, fitness sau aerobic. Toate aceste sporturimodelează abdomenul fără a pune în pericol zona lombară.

Rucsacul – geanta ideală

Chiar dacă și-n acest sezon rămân la modă gențilesupradimensionate, nu trebuie să exagerăm, susțin specialiștii.Chiar dacă purtăm poșete XXL, nu înghesuim în ele un sfert dinșifonier. Potrivit dr. Shazia Khan, director medical la Centrulpentru Îngrijire Primară din Oakbrook Terrace din Chicago, gențilenu trebuie să aibă o greutate mai mare de 4,5 kilograme.

„Tot ce depășește această greutate poate duce la tensionareamușchilor gâtului și a spatelui, cauzând dureri. Pe termen lung,gențile duc la apariția problemelor la nivelul coloaneivertebrale”, explică dr. Khan. Specialistul recomandă poșetele miciși ușoare. „Cel mai bun este însă rucsacul, deoarece acestadistribuie în mod egal greutatea pe umeri”, completează dr. ShaziaKhan.

Pernele se schimbă cu altele noi la fiecare 18luni

O vorbă din bătrâni spune să nu lași pe mâine ce poți face azi.La aceeași concluzie au ajuns și cercetătorii de la Universitateadin Cleveand. Potrivit acestora, amânarea sarcinilor pentru zileleurmătoare duce la creșterea riscului de apariție a răcelii sau agripei cu 20 la sută. Oamenii de știință spun că amânareasarcinilor duce la creșterea stresului, sistemul imunitarprăbușindu-se în perioadele de tensiune maximă. Mai mult, amânareaproblemelor pentru „viitor” duce la apariția tulburărilor de somnși chiar digestive. Un alt pericol pentru sănătate îl reprezintăîmbrăcarea hainelor imediat ce au fost cumpărate, fără a fi spălateînainte.

Specialistul Philip Tierno, director de microbiologie de laUniversitatea din New York, spune că pe hainele noi se regăsescnumeroase bacterii și virusuri, care ne pun sănătatea în pericol.Același lucru se întâmplă și în cazul pernelor.

Specialiștii susțin că pentru a nu ne pune în pericol sănătateanu este suficient să schimbăm doar fața de pernă, deoarece microbiiși virusurile pătrund în pernă. Astfel, se recomandă schimbareapernelor cel mult o dată la 18 luni, pentru a evita aparițiaalergiilor sau a eczemelor. Ideal este să dormim pe perne umplutecu pene, deoarece șansele să dezvolte sunt reduse, comparativ cupernele umplute cu conținut sintetic, susțin specialiștii înmicrobiologie.

4.5 kilograme estegreutatea maximă pe care ar trebui să o aibă o geantă pentru a nune pune sănătatea în pericol

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide