Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit
Când intri în farmacie, privirea îți este asaltată de tot felul de produse care promit întinerirea chipului, distrugerea celulitei, scăderea în greutate sau dinți mai albi fără prea mult efort

Când intri în farmacie, privirea îți este asaltată de tot felulde produse care promit întinerirea chipului, distrugerea celulitei,scăderea în greutate sau dinți mai albi fără prea mult efort,informează site-ul Wallet Pop. Medicii specializați în diferitedomenii au realizat o listă a produselor pe care trebuie să leevităm atunci când intrăm într-o farmacie.

• Pilulele,ceaiurile și batoanele de slăbit sunt produse ineficiente în luptaîmpotriva kilogramelor în plus, potrivit medicului Fred Ralson.Multe dintre aceste produse nu sunt supuse unei evaluări riguroase,cum este cazul medicamentelor destinate diferitelor afecțiuni.Metabolism schimbat, căderea părului, deshidratare, demineralizareși scăderea capacității de concentrare sunt efectele negativeproduse de medicamente și de ceaiurile de slăbit, precizează dr.Ralson. „Scăderea în greutate trebuie realizată numai cu ajutoruldietei și al unui program de exerciții fizice. Și un astfel deprogram trebuie urmat numai la recomandarea unui specialist,deoarece fiecare organism este diferit”, indică dr. FredRalson.

• Cremeleantirid promit dispariția ridurilor peste noapte. „Unele dintreaceste produse cosmetice susțin că, după un tratament de Xsăptămâni, veți beneficia de un lifting facial fără a apela labisturiu. Acest efect se poate obține numai în urma uneiintervenții chirurgicale, nicidecum cu ajutorul unei creme”,precizează dr. Laila Almeida, medic dermatolog. În plus, ridurileadânci, profunde nu se pot „umple” cu astfel de creme. În cazulpersoanelor care poartă semnele trecerii timpului pe chip, soluțiaar fi injectarea cu botox sau acid hialuronic. „Unele dintreprodusele cosmetice cunoscute sub denumirea de creme antiridreușesc doar să atenueze ridurile, datorită conținutului dederivați de vitamina A (retinol), făcând un peeling la suprafațapielii, dar nicidecum să le «șteargă». Astfel, aceste cosmetice nufac ridurile să dispară, ci previn apariția lor sau, cel mult, leestompează”, spune dr. Almeida.

• Cremeleanticelulitice trebuie și ele evitate, deoarece medicii susțin căprodusele existente pe piață împotriva aspectului de coajă deportocală nu pot distruge stratul adipos. Dr. Stephen Baker, medicplastician în Washinton D.C, menționează că singura metodăeficientă împotriva celulitei este dieta bogată în fructe și legumeși sportul. „Cremele împotriva celulitei acționează doar lasuprafață, iar celulele adipoase din organism, mai ales din zonacoapselor și a picioarelor, nu pot fi distruse cu ajutorul uneisimple creme, indiferent de substanțele miraculoase pe care le-arconține”, explică dr. Baker.

• Suplimentelede vitamine. Aceste pastile sunt recomandate de către medici numaipersoanelor care au diferite probleme de sănătate, deoareceorganismul nu asimilează cantitatea zilnică necesară de vitamine,precizează dr. Richard Baxter. „Pentru buna funcționare, corpul arenevoie de vitamine naturale, nu sintetizate”, spune dr.Baxter.

• Pastele dedinți cu efect de albire nu pot oferi același efect ca în cazulunui tratament la stomatolog. Potrivit dr. Stuart Isler, pasteleconțin o substanță abrazivă, care nu face dinții mai albi sau maistrălucitori, ci doar ajută la înlăturarea petelor. „Acestea nutrebuie folosite în mod excesiv, deoarece pot duce la deteriorareasmalțului”, atrage atenția dr. Isler.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide