Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit
Când intri în farmacie, privirea îți este asaltată de tot felul de produse care promit întinerirea chipului, distrugerea celulitei, scăderea în greutate sau dinți mai albi fără prea mult efort

Când intri în farmacie, privirea îți este asaltată de tot felulde produse care promit întinerirea chipului, distrugerea celulitei,scăderea în greutate sau dinți mai albi fără prea mult efort,informează site-ul Wallet Pop. Medicii specializați în diferitedomenii au realizat o listă a produselor pe care trebuie să leevităm atunci când intrăm într-o farmacie.

• Pilulele,ceaiurile și batoanele de slăbit sunt produse ineficiente în luptaîmpotriva kilogramelor în plus, potrivit medicului Fred Ralson.Multe dintre aceste produse nu sunt supuse unei evaluări riguroase,cum este cazul medicamentelor destinate diferitelor afecțiuni.Metabolism schimbat, căderea părului, deshidratare, demineralizareși scăderea capacității de concentrare sunt efectele negativeproduse de medicamente și de ceaiurile de slăbit, precizează dr.Ralson. „Scăderea în greutate trebuie realizată numai cu ajutoruldietei și al unui program de exerciții fizice. Și un astfel deprogram trebuie urmat numai la recomandarea unui specialist,deoarece fiecare organism este diferit”, indică dr. FredRalson.

• Cremeleantirid promit dispariția ridurilor peste noapte. „Unele dintreaceste produse cosmetice susțin că, după un tratament de Xsăptămâni, veți beneficia de un lifting facial fără a apela labisturiu. Acest efect se poate obține numai în urma uneiintervenții chirurgicale, nicidecum cu ajutorul unei creme”,precizează dr. Laila Almeida, medic dermatolog. În plus, ridurileadânci, profunde nu se pot „umple” cu astfel de creme. În cazulpersoanelor care poartă semnele trecerii timpului pe chip, soluțiaar fi injectarea cu botox sau acid hialuronic. „Unele dintreprodusele cosmetice cunoscute sub denumirea de creme antiridreușesc doar să atenueze ridurile, datorită conținutului dederivați de vitamina A (retinol), făcând un peeling la suprafațapielii, dar nicidecum să le «șteargă». Astfel, aceste cosmetice nufac ridurile să dispară, ci previn apariția lor sau, cel mult, leestompează”, spune dr. Almeida.

• Cremeleanticelulitice trebuie și ele evitate, deoarece medicii susțin căprodusele existente pe piață împotriva aspectului de coajă deportocală nu pot distruge stratul adipos. Dr. Stephen Baker, medicplastician în Washinton D.C, menționează că singura metodăeficientă împotriva celulitei este dieta bogată în fructe și legumeși sportul. „Cremele împotriva celulitei acționează doar lasuprafață, iar celulele adipoase din organism, mai ales din zonacoapselor și a picioarelor, nu pot fi distruse cu ajutorul uneisimple creme, indiferent de substanțele miraculoase pe care le-arconține”, explică dr. Baker.

• Suplimentelede vitamine. Aceste pastile sunt recomandate de către medici numaipersoanelor care au diferite probleme de sănătate, deoareceorganismul nu asimilează cantitatea zilnică necesară de vitamine,precizează dr. Richard Baxter. „Pentru buna funcționare, corpul arenevoie de vitamine naturale, nu sintetizate”, spune dr.Baxter.

• Pastele dedinți cu efect de albire nu pot oferi același efect ca în cazulunui tratament la stomatolog. Potrivit dr. Stuart Isler, pasteleconțin o substanță abrazivă, care nu face dinții mai albi sau maistrălucitori, ci doar ajută la înlăturarea petelor. „Acestea nutrebuie folosite în mod excesiv, deoarece pot duce la deteriorareasmalțului”, atrage atenția dr. Isler.

Inchide