Ce nu trebuie să spui despre tine pe Facebook

Redactor:
Raluca Ion
Ce nu trebuie să spui despre tine pe Facebook
Nu vă dezvăluiți planurile de vacanță. Dacă hoții știu unde și câtă vreme veți sta plecat, vă pot jefui fără teamă că i-ați putea surprinde

Nu vă dezvăluiți planurile de vacanță. Dacă hoții știu unde șicâtă vreme veți sta plecat, vă pot jefui fără teamă că i-ați puteasurprinde.

Postați poze din vacanță la întoarcere, dar nu spuneți dinaintecât veți lipsi de acasă, este sfatul dat de CBSMoneyWatch.com. ÎnSUA și Marea Britanie au fost raportate deja o serie de cazuri încare spărgătorii și-au ales victimele de pe rețelele sociale. ÎnNew Hampshire, SUA, trei hoți au spart peste 18 locuințe după ces-au uitat pe Facebook și au văzut că proprietarii anunțaseră că nusunt acasă.

Nu faceți publice data și locul nașterii. Este în regulă dacăpostați pe Facebook sau Twitter ziua și luna în care ați venit pelume, dar este recomandat să nu treceți acolo și anul sau loculnașterii. Pe baza acestor date, persoane rău intenționate vă potghici codul numeric personal, care are în componență data nașteriiși un cod asociat orașului din care proveniți, CNP-ul fiind unadintre „cheile” din viața dumneavoastră financiară.

Nu dați indicii despre parolele dumneavoastră. Atât băncile, câtși mai toate site-urile pe care vă faceți conturi vă cer să văalegeți o întrebare de siguranță, la care numai dumneavoastră știțirăspunsul, cum ar fi numele de fată al mamei, primul animal de casăpe care l-ați avut în copilărie sau care este melodia dumneavoastrăpreferată. Dacă aceste detalii se regăsesc pe rețelele sociale,teoretic oricine ar putea să le folosească pentru a avea acces lacontul dvs. bancar.

Nu vă dați adresa exactă, este un sfat care nu mai are nevoie deniciun fel de comentarii. În SUA însă nu toți utilizatoriirețelelor sociale îl aplică. Un studiu realizat de InstitutulPonemon a arătat că cei care au conturi pe Twitter sau Facebookprezintă un risc mai crescut de a le cădea victime hoților. 40 lasută dintre ei își postau adresele de acasă pe site-uri, 65 la sutănu aveau niciun fel de setări care să le interzică străiniloraccesul la datele lor personale, iar 60 la sută au spus că nu suntsiguri că și-au cunoscut în carne și oase toți prietenii de penet.

Nu scrieți numele copiilor sub poze. Vă puteți pune copiii înpericol dacă postați fotografii cu ei și le puneți și numele subpoze. Dacă altcineva face acest lucru, cereți-i să șteargă numelecelui mic, scrie ConsumerReports.org.

Nu faceți mărturisiri. Abțineți-vă să spuneți pe rețelelesociale că vă urâți șeful, că nu vă place jobul, că ați chiulit dela serviciu, nu ați fost bolnav. Sunt deja de notorietate cazurilede angajați concediați după ce șefii le-au citit postările pe net.Nu de mult, o angajată a CNN a fost concediată după ce a lăudat peTwitter un lider Hezbollah, dar au fost dați afară și oameni careaveau slujbe mai mărunte. Recent, un angajat de la dispeceratul deurgență din Wisconsin a trebuit să renunțe la slujbă după ce ascris pe o rețea socială că se droghează.

Tags:
Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
SCHIMBARE RADICALĂ! Ce urmează să se întâmple cu VREMEA în următoarele zile întrece orice imaginaţie
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Marius Elisei, în depresie! Mesajul care o va speria pe Oana Roman: 'Vei vedea că...'
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Povestea polițistului de la rutieră care a câștigat o medalie la Campionatul European de Culturism...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide