Ce știu tinerii despre SEX. Concluzia unui studiu realizat în 26 de țări

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce știu tinerii despre SEX. Concluzia unui studiu realizat în 26 de țări
Tot mai mulți tineri sunt adepții sexului neprotejat și știu puține lucruri despre metodele de contracepție

Tot mai mulți tineri sunt adepții sexului neprotejat și știu puține lucruri despre metodele de contracepție. Aceasta este concluzia unui studiu recent, realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepției, informează Reuters.

Potrivit cercetării realizate în 26 de țări, pe un eșantion de 6.000 de persoane, în Franța, numărul tinerilor care fac sex neprotejat cu un partener nou a crescut cu 111%, în Statele Unite ale Americii, cu 39%, iar în Marea Britanie, cu 19%, în ultimii trei ani.

Voluntarii incluși în sondaj au trebuit să răspundă la întrebări referitoare la sex și la cunoștințele despre contracepție.

În Europa, doar jumătate din cei chestionați au spus că școala le oferă ore de educație sexuală, în vreme ce trei sferturi dintre tinerii din America Latina, Asia și SUA au spus că primesc astfel de informații în timpul programului școlar.

În ciuda faptului că specialiștii din domeniu au transmis tot felul de avertismente legate de pericolul reprezentat de SIDA și de alte boli cu transmitere sexuală, tot mai mulți tineri preferă să întrețină raporturi sexuale neprotejate în loc să apeleze la metode de contracepție. Cercetarea arată că motivul principal al lipsei de informare este jena.

O mare parte dintre participanți au precizat că le este rușine să întrebe un specialist despre contracepție. În plus, peste o treime din tinerii chestionați din Egipt consideră ca pot preveni o sarcină nedorită dacă se spală după ce au făcut sex.

Studiul mai arată că peste un sfert dintre tinerii din Thailanda și India consideră că actul sexual în timpul menstruației este o formă eficientă de contracepție.

„Rezultatele arată că majoritatea tinerilor nu primesc educație sexuala, iar informațiile despre sex sau sexualitate primesc sunt greșite”, a declarat Jennifer Woodside, purtător de cuvânt al International Planned Parenthood Federation.

Ea a precizat că mulți tineri nu au o bază solidă de informare despre sănătatea lor sexuală, nu se simt în stare să se intereseze despre metodele contraceptive și nici nu discută acest subiect cu parinții lor, riscând, astfel, sarcini nedorite și boli cu transmitere sexuală.

„Când tinerii au acces la informații corecte despre contracepție, despre ce pot face și cum pot fi ajutați în acest sens, ei fac alegeri în cunoștiință de cauză, iar acest lucru are efect asupra întregii lor vieți. De asta este atât de important ca informația corectă să ajungă la ei, la cât mai mulți dintre tineri”, a precizat Denise Keller, membru al comitetului de organizare a Zilei Mondiale a Contracepției.

Cercetarea a fost realizată la solicitarea Bayer Healthcare Pharmaceuticals și a fost sprijinită de 11 organizații neguvernamentale internaționale, în 26 de țări, printre care Chile, Polonia și China.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Se întâmplă în România. Zilieri angajați să culeagă cânepa de pe o plantație de șase...
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Apel disperat din Italia! Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate. Polițiștii sunt...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide