Cea mai relaxantă melodie compusă vreodată. AUDIO

Redactor:
Laura Holban
Cea mai relaxantă melodie compusă vreodată. AUDIO
Este atât de eficientă încât îți încetinește respirația și reduce activitatea creierului, iar cercetătorii nu le recomandă șoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan

Este atât de eficientă încât îți încetinește respirația și reduce activitatea creierului, iar cercetătorii nu le recomandă șoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan. Melodia, intitulată „Weightless”, este considerată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată, notează The Telegraph.

La crearea ei au colaborat cei trei membri ai trupei Marconi Union și numeroși specialiști în terapie de sunet, realizând o compoziție care liniștește și calmează. „Marconi Union s-a folosit de știință pură pentru a compune melodia de relaxare absolută”, a declarat Lyz Cooper, fondatoare a Academiei Britanice de Terapie prin Sunet. Ulterior, oamenii de știință au selectat un grup de 40 de femei pentru a asculta melodia, acestea având ocazia să experimenteze și o baie cu spumă relaxantă. Studiul a relevat că subiecților li s-a părut compoziția muzicală mai relaxantă decât un masaj, o plimbare sau o ceașcă cu ceai.

În timpul studiului, femeile au fost conectate la mai mulți senzori și li s-au pregătit o serie de jocuri contratimp pentru a le induce acestora un anumit nivel de stres. Apoi, acestora li s-au dat să asculte mai multe piese pe ritmuri diferite, timp în care li se contorizau bătăile inimii, presiunea sangvină și ritmul în care respirau. La finalul studiului, compoziția „Weightless” s-a dovedit a fi cu 11 procente mai relaxantă decât orice altă melodie. A redus 65 de procente din nivelul de anxietate al subiecților până la o stare de calm absolut.

Inchide