• Publicat:
Magazin

Cea mai tânără fată care a escaladat Kilimanjaro: Are doar 6 ani și i-a cucerit pe alpiniștii profesioniști urcând pe munte fără ajutorul nimănui – FOTO

Ashleen Mandrick, în vțrstă de 6 ani, a devenit cea mai tânără femeie care a cucerit Muntele Kilimanjaro, situat în Africa, în condițiile în care doar două treimi din cei care urcă pe munte reușesc să ajungă până la vârf.

Micuța britanică a cucerit inimile alpiniștilor profesioniști și a ghizilor după ce a refuzat să fie cărată de altcineva sau să fie ajutată să escaladeze muntele de 5.895 m.

Se pare că lui Ashleen îi place atât de mult ceea ce face încât la doar două săptămâni după a urcat din nou pe munte, doar că de această dată a urmat o altă rută iar urcarea s-a defășurat în condiții mai grele, la temperaturi mult mai scăzute și vânt puternic.

Tânăra, care își dorește să escaladeze și Muntele Everest, a avut nevoie de o permisiune specială din partea autorităților din Tanzania întrucât limita legală pentru a urca pe munte este de 10 ani.

„Cele două urcări pe munte au fost extraordinare. Cel mai minunat lucru pe care l-am făcut vreodată. Ne-a plăcut atât de mult încât am vrut să o mai facem o dată”, a declarat Ashleen.

Aceasta a fost acompaniată de mama ei, Victoria Mandrick, în vârstă de 45 de ani, care este medic, dar și de fratele ei Nicolas, în vârstă de 11 ani.

Ashleen a reușit să cucerească vârful muntelui pentru prima dată pe 29 septembrie, în urma unei urcări care a durat 6 zile, în timp ce a doua a durat durat 5 zile.

Cea mai tânără persoană care a escaladat Muntele Kilimanjaro este Colton Tanner, din Mexic care a urcat pe munte în octombrie 2018, la vârsta de 6 ani și o lună.

Foto: dailymail.co.uk

 

 

Inchide