Ceaiul verde – mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii

Redactor:
Mădălina Chițu
Ceaiul verde – mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii
Specialiștii în nutriție afirmă că ceaiul verde conținând uleiuri esențiale, teină, alcaloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu și fier oferă organismului multiple beneficii, protejând inima, accelerând metabolismul și eliminând stările de oboseală.

Specialiștii în nutriție afirmă că ceaiul verde conținânduleiuri esențiale, teină, alcaloizi, aminoacizi, vitamina C,proteine, calciu și fier oferă organismului multiple beneficii,protejând inima, accelerând metabolismul și eliminând stările deoboseală. Flavonoizii reprezintă o categorie importantă defitonutrienți, care au efecte benefice pentru organism și caretrebuie să facă parte din dieta zilnică. Flavonoizii se găsesc înmod natural în afine, ceapa roșie, mere, diferitele tipuri de ceaila care se adaugă ciocolata neagră; însa cantitatea cea mai mare deflavonoizi se găsește în ceaiul verde și în ceaiul alb.

Consumul de flavonoizi este în mod clar asociat cu scădereariscului de apariție a bolilor cardiovasculare, aceste substanțeprotejând inima și vasele de sânge. În plus, se pare că flavonoiziisunt implicați în prevenirea diferitelor afecțiuni cronice, cum arfi obezitatea, diabetul și declinul funcției cognitive.

Ceaiul poate înlocui cu succes cafeaua. În timp ce cofeina dincafea oferă organismului energie pentru două-trei ore, teinadintr-un ceai de calitate are efect timp de opt ore. În plus,specialiștii Universității din California au descoperit desprecofeina din cafea că ridică nivelul colesterolului. În contrast,studiile arată că ceaiul verde reduce nivelul colesterolului „rău”din organism.

Substanțele din ceaiul verde măresc rata metabolismului, ceea cee mai mult decât util în cura de slăbire. La această concluzie auajuns și oamenii de știință de la Universitatea Geneva din Elvetiacare au constatat ca acest tip de ceai ajută organismul să ardăcalorii. De asemenea, ceaiul verde reduce eliberearea decarbohidrați în corp, prevenind creșterea accentuată a nivelului dezahăr din sânge.

Mai mult, ceaiul verde reduce riscul apariției canceruluiesofagian cu până la 60 la sută. Cercetătorii de la Universitateadin Purdue au concluzionat de curând că un compus al ceaiului verdeîncetinește creșterea celulelor cancerigene în organism. Deasemenea, băutura reduce eliberarea de carbohidrați în organism,prevenind creșterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge. Înacelași timp, antioxidanții din ceaiul verde sunt cei mai tariantioxidanți disponibili în prezent.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide