Cel mai bun moment pentru a deveni mamă: 20 – 35 de ani

Redactor:
Mădălina Chițu
Cel mai bun moment pentru a deveni mamă: 20 – 35 de ani
Medicii britanici de la Colegiul Royal de Obstetrică Ginecologie susțin că cel mai bun moment pentru a deveni mamă este în intervalul 20 - 35 de ani, informează „The Guardian"

Medicii britanici de la Colegiul Royal de Obstetrică Ginecologiesusțin că cel mai bun moment pentru a deveni mamă este înintervalul 20 – 35 de ani, informează „The Guardian”. Potrivit dr.Tony Falconer, directorul instituției, fertilitatea începe să scadăodată cu înaintarea în vârstă, iar după 38 de ani șansele de arămâne însărcinată se reduc drastic. Acest lucru este cauzat defaptul că ovulele îmbătrânesc și pot fi fertilizate mai greu,precizează medicul.

Specialistul adaugă că, odată cu înaintarea în vârstă, șirezultatele tratamentelor de fertilizare scad. Astfel, rata desucces a fertilizării in vitro la femeile sub 35 de ani este de25-28 la sută. La peste 40 de ani, această rată scade la 6-8 lasută.

De asemenea, riscul de a face hipertensiune arterială în timpulsarcinii este dublu la mămicile de peste 35 de ani, comparativ cucele de 20-29 de ani. „Diabetul gestațional, afecțiune apărută launele femei în timpul sarcinii din cauza incapacității organismuluide a secreta insulină în cantități necesare pentru a mențineglicemia în limite normale, se întâlnește mai des la viitoarelemămici trecute de 35 de ani. Afecțiunea este de două sau trei orimai des întâlnită în rândul acestor femei, decât la cele maitinere”, menționează dr. Falconer. În plus, studiile recente aratăcă acest risc este și mai mare dacă femeia în cauză estesupraponderală.
În același timp, medicul ginecolog spune că după 35 de ani mămicilenasc mult mai frecvent prin operație de cezariană, din cauză cătravaliul durează mai mult pe măsură ce înaintează în vârstă.”Nașterile prin cezariană sunt de două ori mai dese la femeiletrecute de 35 de ani”, conchide dr. Falconer.

Inchide