Laura Holban
23.04.2012
Magazin

Cel mai fierbinte topic pentru utilizatorii Facebook

Cel mai fierbinte topic pentru utilizatorii Facebook
Unora dintre noi le place să frunzărească vechile fotografii și să-și recitească notările din jurnal, însă altora nu le place să li se aducă aminte de trecut.

Unora dintre noi le place să frunzărească vechile fotografii și să-și recitească notările din jurnal, însă altora nu le place să li se aducă aminte de trecut. Despărțiri, schimbări de stil, vechi prieteni, schimbări de greutate și vechi locuri de muncă sunt câteva dintre amintirile pe care nu toți sunt dornici să le revadă constant.

Facebook a anunțat că Timeline, noua interfață a profilelor de pe Facebook, se va activa automat pentru toți utilizatorii în această săptămână. În felul acesta, ei vor putea ordona în timp, pe Wall-urile lor, evenimente, prietenii și fotografii.

Părerile sunt împărțite. Mulți nu sunt deloc încântați de schimbarea profilelor, însă există și utilizatori mulțumiți de „desfășurătorul” care le face publice amintirile de la începuturi până în prezent.

Iată care sunt principalele genuri de reacții apărute după anunțul conform căruia Timeline va fi obligatoriu pentru toți utilizatorii , reacții postate prompt atât pe Facebook cât și pe Twitter.

Majoritatea utilizatorilor par să deteste noul Timeline și nu aveau nicio intenție îl adopte înainte să afle că este obligatoriu. „Îl urăsc cu toată forța mea. Facebook, încetează să „repari” ce nu este stricat”, scrie Dana pe Twitter. „Urăsc, urăsc, urăsc noul profil de la Facebook, eram așa un fraierică când aveam 10 ani și nu vreau să vadă toată lumea ce scriam pe atunci”, „Îl urăsc, dați-l jos” și „Timeline-ul de la Facebook îmi cauzează migrene”, sunt doar câteva dintre reacțiile celor total împotriva noii interfețe.

O altă categorie este reprezentată de către cei dispuși să-i acorde o șansă acestei schimbări. „Facebook Timeline, mmm, nu știu ce să zic despre el, hai să-i dăm o șansă”, scrie Robert. Un alt utilizator crede că „Facebook Timeline, ca și orice alt update de la Facebook, va fi întâi urât de oameni, dar apoi se vor obișnui cu el”. „Acest Timeline pare chiar cool”, iar „hhmmm, este interesant”, sunt alte reacție din aceeași categorie.

Unii spun că Timeline îi deprimă. „Fraților, la naiba cu Timeline, m-a deprimat rău de tot”, semnează Iulian după prima întâlnire cu noul său profil. „Vrei să te deprimi? Activează-ți Facebook Timeline și derulează-l cât de mult poți în trecut. Iisuse”, scrie o altă utilizatoare Facebook. Nici Claudia nu este mulțumită de ce a revăzut în profilul său: „După ce mi-am văzut cele mai importante momente din Timeline, m-am deprimat. Ce slabă puteam fi”.

Bineînțeles, cei mai încântați dintre utilizatori și-au umplut cu informații noul profil și au lăudat schimbarea. „Uau, Facebook, arăți bine, m-am îndrăgostit”, semnează Melisa. Și Cristi este la fel de entuziast: „Iubesc la nebunie noul Timeline. Mi-a amintit de toate persoanele minunate din viața mea”. „Noul update de la Facebook este super sexy, este genial să dai click pe un an și să revăd ce-am trăit pe-atunci, surpriza anticipării este mega” sau „Dragă Facebook, timeline este grozav, cu drag, Leah”, sunt alte mesaje din aceeași categorie.

Inchide