Cel mai performant RMN, disponibil și în România

Redactor:
Mădălina Chițu
Cel mai performant RMN, disponibil și în România
Începând cu luna ianuarie, românii își pot face investigații cu ajutorul celui mai performant aparat RMN

Începând cu luna ianuarie, românii își pot face investigații cuajutorul celui mai performant aparat RMN. Avantajele dispozitivuluiRMN 3T vizează puterea dublă a câmpului magnetic, viteza mai marede scanare și, implicit, obținerea unor imagini mai clarecomparativ cu cele înregistrate de aparatele RMN obișnuite, de 1Tsau 1,5T. Acest fapt permite vizualizarea în detaliu a diferitelorstructuri corporale și depistarea unor afecțiuni în stadiuincipient. Potrivit specialiștilor, claritatea imaginilor captatede RMN 3T vine în sprijinul pacienților care suferă de afecțiunicerebrale, ale coloanei vertebrale – hernii de disc, patologievertebrală sau de cordon medular – și ale sistemuluimusculo-scheletal. De asemenea, acest apa­rat poate fi utilizat cusucces și pentru depistarea afecțiunilor neurologice, ortopedice,abdominale și pelvine.
Datorită tehnologiei utilizate, RMN 3T permite medicilor radiologisă diferențieze cu mai mare acuratețe între afecțiunile benigne șicele maligne, acestea din urmă putând fi depistate în stadiuincipient.
În anumite circumstanțe, noul RMN reduce semnificativ timpulnecesar examinării față de aparatele de 1,5T. În general, înfuncție de complexitatea investigației, aceasta poate dura între 15și 60 de minute. Durata mică de examinare și performanțeleaparatului pot limita sau chiar exclude utilizarea substanței decontrast și a sedativelor – un avantaj pentru pacienții cu vârstefragede și pentru persoanele claustrofobe.
Acest aparat este disponibil într-o clinică privată, iar prețulunei analize variază între 450 de lei și 1.200 de lei, în funcțiede zona analizată și de substanțele folosite.

Inchide