Cele 10 nevoi ale bărbatului. Ce așteaptă de la o femeie

Cele 10 nevoi ale bărbatului. Ce așteaptă de la o femeie
Publicat: 28/12/2016, 16:53
Actualizat: 01/10/2018, 17:24

În opinia specialistului, în linii generale, bărbații au următoarele așteptări.

1. Nevoia de afecțiune. Chiar dacă mulți sunt tentați să considere această nevoie tipic feminină, se înșală amarnic. Și bărbatul își dorește să fie alintat, complimentat, lăudat. Să nu uităm că, în marea lor majoritate, așa sunt și crescuți de mame, ceea ce îi face să caute, poate inconștient, aceste elemente și la parteneră. Din pacate, multe dintre femei sunt obișnuite doar să ceară aceste lucruri, fără să și ofere.

2. Nevoia de atenție. Bărbatul își dorește să aibă parteneră care să fie atentă la nevoile și dorințele lui, indiferent dacă vorbim de comunicare sau sex, de dorința de a fi întrebat cum se simte sau ce gândește. Bărbatul vrea să vadă că partenerei îi pasă de el și de universul lui.

3. Nevoia de confirmare. Dacă a realizat ceva, normal că își dorește feedback. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, își dorește sprijin și înțelegere. În acest mod, el se poate simți împlinit și poate oferi, la rândul lui, ceea ce partenera își dorește.

4. Nevoia de control. Într-o anumită măsură, controlul exercitat de parteneră îl ajută să se simtă sprijinit sau în centrul atenției, dar, între noi fie vorba, îl „ajută” și să nu derapeze.

5. Nevoia de libertate. Libertatea de a gândi, de a lua decizii, de a ieși cu prietenii, de a merge la sport, de a întârzia la serviciu sau libertatea de a investi, de a-și schimba jobul sau de a alege cum să se îmbrace. De multe ori, în dorința lor de confirmare relațională, femeile tind să ia decizii în locul bărbatului, nu împreună cu el. Ceea ce poate duce la un bărbat inhibat sau pe picior de plecare.

6. Nevoia de relaxare. Unii bărbați percep relaxarea prin prisma timpului petrecut împreună cu partenera, alții cu prietenii sau cu familia. Dacă nu sesizați la timp în ce categorie se încadrează, este posibil să stricați relația. Dacă vă doriți să schimbați prea brusc, sau în forță, o anumită nevoie a lui, vă puteți trezi că nu se mai simte bine și își dorește să renunțe la relație.

7. Nevoia de sex. Indiferent dacă considerați că nevoile lui sunt prea mari sau prea mici, acest aspect se discută cu el, nu cu prietenele, sau nu de față cu alte persoane, iar asta pentru a nu-l pune într-o poziție dificilă. Comunicarea este cheia, nu plângerile, nu țipetele sau respingerea.

8. Nevoia de familie. Sunt bărbați care tind să își întemeieze o familie. Alții simt mai degrabă nevoia de libertate, nu doresc angajamente pe termen lung, acte sau căsătorie, consideră că o relație nu are nevoie de toate acestea pentru a fi trăită în echilibru și fericire. De asemenea, încadrarea bărbatului într-o clasă comportamentală, din cele două enunțate mai sus, vă poate ajuta să înțelegeți dacă este cazul să vă faceți speranțe sau dacă este bine să reconsiderați ideea de familie alături de partener.

9. Nevoia de a întreține relațiile cu familia de origine. Foarte mulți bărbați au o relație apropiată cu mama Așa au fost crescuți și nu veți reuși niciodată să îi schimbați. Dacă remarcați acest aspect, este bine să nu încercați să purtați o bătălie, pentru că ea poate fi sortită încă de la început eșecului.

10. Nevoia de a-și decide singur profesia, ocupația, alimentația, sportul practicat, prietenii. Uneori, partenera consideră că este de „datoria” ei să stabilească aceste aspect, dincolo de dorințele partenerului, iar povestea se poate sfârși rău.

„În concluzie, bărbatul nu este diferit de femeie. Are aceleași nevoi, mai mult sau mai puțin evidente, pe care le enunță pronunțat sau nu. Din perspectivă strict psihologică, nu sexul face diferența dintre bărbat și femeie, ci educația, traumele, trecutul și modul în care fiecare vede viitorul. De aceea, pentru a avea o relație bună cu bărbatul, femeia trebuie să îi cunoască povestea, iar în funcție de asta să stabilească ce are de făcut. Dacă nu se descurcă singură, poate apela la un specialist, iar aceasta o va ajuta să înțeleagă ce trebuie să întreprindă pentru a avea o relație fericită”, adaugă Constantin Cornea pentru Gândul.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Pfizer schimbă formula vaccinului anti-COVID. Noul ser este complet diferit de restul
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...