Cele mai bune soluții pentru detoxifiere

Redactor:
Mădălina Chițu
Cele mai bune soluții pentru detoxifiere
Stresul, poluarea, cosmeticele și alimentele hiperprocesate sunt factori care ne intoxifică organismul, afirmă medicii nutriționiști.

Stresul, poluarea, cosmeticele și alimentele hiperprocesate suntfactori care ne intoxifică organismul, afirmă mediciinutriționiști. „Ficatul, colonul, fierea și rinichii sunt organeextrem de afectate după ieșirea din iarnă. În această perioadăorganismul este tot mai slăbit. Pentru a preveni îmbolnăvirea esteimportant să începem o cură de detoxifiere”, susține dr. LygiaAlexandrescu, medic nutriționist.

Eliminarea toxinelor din organism poate începe printr-o dietă dereechilibrare organică susținută de alimente de natură vegetală șisuplimente cu extracte active din plante.

„Detoxifierea se poate realiza nu numai printr-o dietăechilibrată, ci și prin renunțarea la sedentarism și hidratarecorespunzătoare. Băile de aburi, masajul, renunțarea la fumat,evitarea excesului de alcool și suplimentelor naturale sunt altesoluții pentru a elimina toxinele din corp”, precizează dr.Alexandrescu.

De ce fructele și legumele au carențănutritivă

Nutriționiștii subliniază că detoxifierea nu poate fi realizatăprin dietă. Ei susțin că alimentele au început să își piardă dinproprietățile avute în urmă cu 20 de ani, fenomen întâlnit la nivelglobal, nu doar în România, precizează biologul Livia Nena. Easpune că agricultura tehnologizată practicată în secolul XXI a dusla creșterea numărului de cancere de colon, a bolilor de stomac șide ficat.

„Fructele și legumele cultivate as­tăzi prezintă o carență deelemente nutritive. Despre substanțele chimice folosite caîngrășământ putem spune că «otrăvesc» alimentele. Pământul estepoluat, secat de săruri minerale, esențiale pentru ca alimentele săfie nutritive”, mai spune medicul Nena. Din cauza acestor factoriorganismul nu se poate purifica doar prin dietă.

Cum se recunosc suplimentele

Suplimentele naturale pot fi adjuvanți pentru detoxifiere. Dinpăcate, susține dr. Alexandrescu, piața farmaceutică este invadatăde tot felul de suplimente și nu toate aduc beneficii. Importanteste să ținem cont de câteva principii”, spune specialistul carerecomandă citirea cu atenție a etichetei produselor.

„Suplimentele de calitate au inscripționat pe cutie GMP (nr.-good manufacturing practice) și GPL (nr.- good laboratorypractice). Eticheta mai arată dacă produsul este obținut dinextracte naturale și nu artificiale. Mai există o diferență întreprodusele sub formă de pastile sau capsule. Capsulele sunt mai binetolerate de către organism, iar pelicula care le învelește nu atacăstomacul”, indică dr. Lygia Alexandrescu.

Pentru purificarea ficatului, specialistul recomandă ca masa dedimineață să fie bogată în fibre. Cerealele integrale și pâineaintegrală sunt opțiunile cele mai la îndemână. Fibrele accelereazătranzitul intestinal, stimulând astfel eliminarea toxinelor dinorganism.

Apa are și ea un rol important. Aceas­ta elimină toxinele dinrinichi. Potrivit specialiștilor, atunci când începem o astfel dedietă trebuie să ne hidratăm corespunzător.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide