Cele mai neobișnuite alergii sexuale

Cele mai neobișnuite alergii sexuale
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 27/04/2012, 03:02

Sexul chiar poate fi o experiență fatală, avertizează mediciiginecologi, dermatologii și specialiștii în imunologie. Aproximativ5 la sută dintre femei suferă de alergie la lichid seminal. Aceastaeste concluzia unui studiu realizat de cercetătorii americani de laColegiul de Alergologie, Astm și Imunologie din Philadelphia.Oamenii de știință au analizat cazurile a 1.073 de femei în ceea ceprivește reacțiile de natură alergică ce pot apărea după un raportsexual. La 5% dintre participantele la studiu s-a observat o formăde alergie care se manifesta atunci când întrețineau raporturiintime cu un singur partener sau cu toți partenerii.

„Este o afecțiune destul de rar întâlnită. Pacientele acuzăsenzație de usturime, mâncărime, durere, iar zona vaginală esteroșie și umflată”, spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.Specialistul completează că această stare de alergie poate apăreași atunci când alimentele mâncate sunt extrem de picante.”Preparatele chinezești sau cele picante modifică Ph-ul lichiduluiseminal, iar femeia, după actul sexual, poate acuza aceleașistări”, precizează dr. Dumitrescu.

Mai mult, ginecologul Gabriel Lemnete spune că reacția de tipalergic poate apărea și pe fond psihic. „Femeile care sunt alergicela spermă au multe alte alergii. În plus, atunci când femeia nusuferă de vreo patologie, deja existentă la nivelul vaginului,există și posibilitatea apariției alergiei pe sistem nervos.Pacientele acuză mâncărimi pe tot corpul, nu mai pot respira, seumflă, dar nu din cauza lichidului seminal”, explică dr. Lemnete.Medicul adaugă că reacțiile alergice de acest tip pot apărea șiatunci când bărbatul suferă de o afecțiune urinară.

Alergia la prezervative, mai des întâlnită labărbați

Medicul Ruxandra Dumitrescu spune că printre cele mai simpletratamente pentru combaterea alergiei la spermă se numărăcompresele din ceai de pelin sau gălbenele, care se aplică local.”Problemele apar atunci când există compatibilitate între cei doi.Contacte sexuale neprotejate nu prea pot avea, iar conceperea unuicopil este cam dificilă”, menționează dr. Dumitrescu. Mediciialergologi și imunologi spun că în România nu există un tratamentexclusiv pentru această afecțiune. „Este extrem de rar întâlnită.Nu am auzit de un tratament de imunizare exclusiv pentru aceastăproblemă”, spune dr. Adriana Tudose, de la Spitalul Clinic NicolaeMalaxa, medic specialist Alergologie și Imunologie.

Cercetătorii americani susțin că femeile cu alergie la lichidseminal ar trebui să poarte o trusă cu epinefrină injectabilă pecare și-o pot administra singure în eventualitatea unei reacții.Epinefrina (adrenalina) este principalul tratament în reacțiilealergice.

Persoanele care folosesc prezervativ și acuză dureri în timpulactului sexual pot fi alergice la prezervativ, spun dermatologii.Aceste alergii, care apar în primă fază sub formă de mici iritații,netratate duc la apariția eczemelor. Principalul vinovat îndeclanșarea eczemelor de contact este latexul. „Persoanele caresunt alergice la prezervativ sunt alergice și la îmbrăcămintea careconține poliester, iar în acest caz este recomandată îmbrăcăminteadin bumbac”, spune prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

Pentru această alergie se recomandă schimbarea mărcii sau aaromei, deoarece tratamentul este mult mai costisitor.

Alergia la sărut, cauzată de mâncare

Persoanele care au alergii severe la anumite alimente pot avea oreacție adversă în urma unui sărut. Un sărut poate provoca chiardecesul, dacă unul dintre parteneri tocmai a mâncat ceva la carecelălalt este alergic. Lucrurile sunt și mai grave la adolescenți,susțin medicii, deoarece întreaga lor viață socială poate ficompromisă. Mai mult, tinerii încă nu și-au dezvoltat abilitatea dea trece peste orice, doar pentru a fi ei în siguranță.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
RUSIA trimite o UNDĂ DE ȘOC la nivel mondial! Lumea, amenințată de o nouă formă...
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...