Cele mai tari concerte ale toamnei: Guns N” Roses, Ozzy Osbourne, Morcheeba și Herbie Hancock

Redactor:
Diana Marcu
Cele mai tari concerte ale toamnei: Guns N” Roses, Ozzy Osbourne, Morcheeba și Herbie Hancock
Sfârșitul lui septembrie aduce la București un vocal și o trupă de legendă - Axl Rose și Guns N'' Roses. Pe 21 septembrie, la Romexpo, una dintre cele mai celebre trupe de rock din lume concertează pentru prima dată în România.

Sfârșitul lui septembrie aduce la București un vocal și o trupăde legendă – Axl Rose și Guns N’ Roses. Pe 21 septembrie, laRomexpo, una dintre cele mai celebre trupe de rock din lumeconcertează pentru prima dată în România. Trupa care a vândut peste100 de milioane de albume în toată lumea și care a intrat cufiecare album în topul Billboard, dar și în topuri din Europa, Asiași America de Sud își promovează acum albumul „Chinese Democracy”(2008).

• Octombrieaduce românilor un rocker excentric – Ozzy Osbourne, care va cântala București, pe 2, la Zone Arena. Concertul face partedin turneul mondial de promovare a noului album al lui OzzyOsbourne, „Scream”, lansat pe 15 iunie. Produs de Ozzy și de KevinChurko, acesta este primul material discografic pe care apare GusG., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

În deschiderea show-ului pe care fostul vocal al trupei BlackSabath îl va face la București cântă Luna Amară, trupă ce și-atrecut în palmares cântări pe aceeași scenă cu Faith No More,Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM,Amorphis, Klimt1918, Toy Dolls, Anathema, Stone Sour, Alice InChains și Rammstein.

• La trei ziledistanță, pe 5 octombrie, la București e din nou concert.Trupa Morcheeba revine în România în formula care i-a adus succesulinternațional – alături de solista Skye Edwards -, pe scena SăliiPalatului. Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) și SkyeEdwards (voce) se află într-un turneu european de promovare a celuide-al șaptelea album din cariera trupei, „Blood like Lemonade”,după mai multe reprezentații în Statele Unite ale Americii.Biletele pentru concert – disponibile la prețuri de 90 de lei, 120de lei, 160 de lei și 200 de lei, în funcție de categorie – suntdeja disponibile pe www.eventim.ro sau în rețeaua magazinelorGermanos, Vodafone, Orange și librăriile Humanitas. „Un lucru pecare Morcheeba l-a căutat întotdeauna este să scoată albume pe carenu le-a făcut deja”, spune Ross Godfrey.

„Aș putea veni noaptea acasă din oraș și aș putea petrece oreîntregi căutând prin mii de viniluri vechi, încercând să găsescacel unic disc perfect care să se potrivească momentului șirăspunsul este întotdeauna albumul pe care am vrut să-l facem noi,cu sound-ul acela înfundat de ora 3.00 dimineața, cald, nebulos,psihedelic”, spune instrumentistul. Așadar, așteptați-vă la un showîn care stiluri muzicale precum downtempo, soul, R’n’B, hip-hop,reggae, chill out, funk și blues să se îmbine fabulos.

• Și tot la SalaPalatului, la finele lunii, pe 29 octombrie, se va auziHerbie Hancock, unul dintre cei mai reprezentativi jazzmani ailumii. Cu un portofoliu ce reunește 50 de albume proprii, peste 20de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, unpremiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului „Round Midnight”,precum și alte peste 25 de distincții – printre care OrdinulArtelor și Literelor în grad de Ofițer primit la Paris în 1985, darși titlul de artistul anului oferit de fundația Harvard în anul2008 -, și numeroase colaborări cu Miles Davis, Joni Mitchell,Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, CarlosSantana, Norah Jones și Leonard Cohen, Herbie Hancock esteconsiderat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazzuluimodern internațional. Biletele sunt disponibile pe site-ulwww.myticket.ro și în rețeaua magazinelor Diverta, începând deieri, la prețuri de 80 de lei, 120 de lei, 160 de lei, 200 de lei,240 de lei.

Inchide