Cercetătorii au descoperit o dietă extremă care ar putea vindeca diabetul de tip 2

Cercetătorii au descoperit o dietă extremă care ar putea vindeca diabetul de tip 2
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 20:12

Diabetul de tip 2 este o boală endocrină caracterizată prinanomalii metabolice, în special ale metabolismului glucidic. Pânăde curând se credea că această boală este ireversibilă, însăoamenii de știință de la Universitatea Newcastle, din Anglia,susțin că au găsit un remediu împotriva acestui tip de diabet,asociat de cele mai multe ori cu obezitatea, informează site-ulmedicalnewstoday.com.

Experții susțin că această afecțiune poate fi combătută în douăluni, cu o dietă extremă, care presupune consumul a doar 600 dekilocalorii pe zi. Acest regim alimentar este eficient numai dacăeste urmat în fazele incipiente ale bolii și dacă după terminarealui pacientul adoptă un stil de viață sănătos. În timpul regimuluiextrem de sărac în calorii pacientul trebuie să se afle însă substricta supraveghere a unui medic

Pentru a testa eficiența acestei diete, profesorul Roy Taylorîmpreună cu echipa sa a supus timp de opt săptămâni 11 voluntari,care fuseseră recent diagnosticați cu diabet de tip 2, la un regimextrem, format din băuturi special create și legume fără amidon,precum morcovii, varza, spanacul, fasolea verde, prazul, andivele,roșiile și salata verde.

După o săptămână de la începerea experimentului, analizelerealizate de cercetători au arătat că nivelul de zahăr din sângeleacestora înainte de micul dejun a revenit la normal, fapt care aindicat că pancreasul și ficatul funcționau normal. La sfârșitulcelor opt săptămâni, toți voluntarii au reușit să se vindece dediabet. După terminarea acestui regim, voluntarii au fost rugați săadopte un stil de viață sănătos, iar după trei luni demonitorizare, analizele de sânge au arătat că șapte dintreparticipanții la studiu nu mai aveau această boală.

Această cură trebuie urmată numai sub stricta supraveghere aunui medic specialist, deoarece este o dietă extrem de restrictivăși ar putea avea efecte grave asupra corpului.

Pentru buna funcționare a organismului, unui adult îi suntrecomandate între 2.000 – 2.500 de kilocalorii pe zi. Oricerestricționare alimentară nesupravegheată de un specialist poateavea repercursiuni grave.

Supraponderabilitatea, lipsa exercițiilor fizice, sedentarismulși istoricul familial de diabet insulino-dependent cresc riscul dea dezvolta diabetul zaharat tip 2, susțin medicii. Potrivitexperților, această boală afectează sistemul imunitar, astfel încâtorganismul este mai predispus la infecții. Leziunileaterosclerotice ale vaselor sanguine sunt mult mai frecvente lapacienții diabetici repre­zentând unul dintre factorii de risc aibolii coronariene, ai infarctului miocardic și ai accidentelorvasculare cerebrale. Persoanele care suferă de această maladiedezvoltă și afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii spun că risculde boală cardiacă ischemică sau accident vascular cerebral creștede două ori la pacienții cu această afecțiune.

Diabetul de tip 2 afectează în prezent în jur de 27 de milioanede americani și 2,5 milioane de persoane din Marea Britanie, aratăstatisticile de specialitate. În România aproximativ 1,25 demilioane de oameni suferă de această boală, dar doar 481.000 suntluați în evidență de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate,potrivit datelor CNAS. În plus, 30% dintre persoanele care suferăde diabet nu sunt diagnosticate. Creșterea glicemiei nu doare, deaceea foarte mulți pacienți cu diabet sunt diagnosticați târziucând boala este deja cronică, afirmă medicii.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Irina Tănase, părăsită de Liviu Dragnea, după ce a fost prinsă cu altul! Detalii BOMBĂ
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Victimele variantei Omicron. Val de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani...
Irina Tănase, părăsită de Liviu Dragnea, după ce a fost prinsă cu altul! Detalii BOMBĂ
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Farul, tot mai aproape de playoff: Victorie cu 2-0 în meciul cu Rapid
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Accident rutier cumplit lângă București. Cum s-a produs totul
Anunţul crunt despre pensii! Se anulează creşterile în 2022?! Fosta şefă a Casei de Pensii...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...