• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cerealele: sunt sau nu sănătoase pentru copii

Cerealele pentru copii conțin o cantitate îngrijorătoare de zahăr - aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de specialiști britanici în urma unei cercetări de piață.

Cerealele pentru copii conțin o cantitate îngrijorătoare de zahăr. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de specialiști britanici care au analizat peste 50 de mărci de cereale pentru copii. Dintre acestea, 32 aveau un conținut de zahăr peste limita normală, putând fi considerate la fel de nocive ca dulciurile de tipul ciocolatei, bomboanelor sau biscuiților, informează Daily Mail.

La rândul lor, medicii nutriționiști avertizează ca un consum ridicat de zahăr de la vârste fragede poate crește semnificativ riscul apariției unor boli severe ca diabetul. În plus, acestea pot cauza și probleme stomatologice grave și obezitate. Prin urmare, părinții trebuie să verifice mai cu atenție etichetele produselor destinate copiilor înainte de a le cumpăra.

Cei care au realizat studiul cred că este necesar ca firmele producătoare de cereale să reducă cantitatea de zahar folosită și să afișeze pe etichetă informațiile nutriționale corecte.

Inchide