Cifra care A BĂGAT SPAIMA în ruși

Redactor:
Mihai Schiau
Cifra care A BĂGAT SPAIMA în ruși
Pravda trage un semnal de alarmă

90% dintre bărbații ruși suferă de disfuncție erectilă, conform unui studiu efectuat de cercetătorii ruși, sub îndrumarea urologului Dmitri Pușkar, membru al Ministerului Sănătății, scrie Pravda. Cifra este foarte mare și trage un semnal de alarmă în privința vieții sexuale a națiunii.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de bărbați sănătoși, între 20 și 75 de ani, din patru regiuni diferite ale Rusiei.

Cercetarea a dezvăluit că 50% dintre ruși suferă de disfuncții erectile dinaintea vârstei de 45 de ani și că 37% dintre bărbații între 45 și 60 de ani au renunțat deja la viața lor sexuală.

Decizia de a renunța la viața sexuală aparține bărbaților în 70% dintre cazuri, femeilor – în 26% și amândurora – în doar 4 procente dintre situații, notează Pravda.

Cercetătorii au studiat și motivele posibile pentru care rușii au probleme cu erecția. Astfel, 63% dintre cei chestionați consumă alcool în mod regulat, jumătate – fumează, 26% suferă de stres și unul din cinci – de oboseală cronică. În plus, o treime dintre bărbații ruși sunt hipertensivi.

În plus, peste jumătate dintre bărbații sub 60 de ani chestionați sunt supraponderali, 70% s-au plâns de „schimbări” odată cu înaintarea în vârstă, iar unul din cinci a recunoscut că suferă de depresie.

De asemenea, studiul a mai arătat că 63% dintre ruși au probleme cu urinarea.

Inchide