Cinci croaziere de neratat. Cum să vezi lumea cu 8.800$

Redactor:
Adrian Macarie
Cinci croaziere de neratat. Cum să vezi lumea cu 8.800$
Este suficient să aleagă perioadele de început și de sfârșit de sezon pentru a prinde ofertele speciale. În mod normal, în Europa, croazierele încep în luna mai și se termină în octombrie, trei fiind traseele pe care nu ai voie să le ratezi

Este suficient să aleagă perioadele de început și de sfârșit desezon pentru a prinde ofertele speciale. În mod normal, în Europa,croazierele încep în luna mai și se termină în octombrie, treifiind traseele pe care nu ai voie să le ratezi.

• Marea Mediterană – 699 dedolari de persoană, plus taxe de port de 61 de dolari plăteștipentru o croazieră de șapte nopți, pe Marea Medi­terană, în lunaoctombrie, ultima lună în care au loc croaziere. Plecarea se facedin portul Civitavecchia, foarte aproa­pe de Roma, iar în celeșapte zile sunt programate opriri în Salerno, La Goulette, Tunisia,Palma de Mallorca, Spania, Marsilia, Franța, Genoa, Italia,Ajaccio, Corsica, Franța, cu întoarcere la Civitavecchia. Prețuleste pentru o cabină la interior și are incluse mesele pentru toatecele șapte zile. Dacă vrei să mergi într-o altă perioadă prețuleste, evident, mai mare: 799 de dolari plus taxe în luna octombriesau 949 plus taxe în luna septembrie.

• Nordul Europei – o croazieră pemările reci din nordul Europei cu plecare din Copenhaga, Danemarca,o bună ocazie de a vizita cam tot ce are mai frumos această parte abătrânului continent. Pentru 688 de dolari de persoană, plustaxele, tot în jur de 60 de dolari, petreci șapte zile pe un vas alcompaniei Costa, cu opriri programate în următoarele orașe: Tallinn(Esto­nia), St. Petersburg (Rusia), Hel­sinki (Finlanda) șiStockholm (Sue­dia). Acesta este prețul valabil pentru începutullunii mai, iar el crește cu cel puțin 100-150 de dolari odată cutrecerea fiecărei luni.

• România – Bulgaria – dacă îțiplace mult Marea Neagră, dar nu vrei să pleci departe de casă și nupentru mult timp, poți să mergi într-o croazieră „locală” de cincizile. Pentru 360 de euro de persoană poți merge cu un vas ucraineande la Constanța la Nessebar, în Bulgaria, unde vei petrece treinopți. Cazarea și mesele au loc pe vas, iar în ziua a doua, pentrucei interesați, pentru un supliment 96 de euro se poate mergeîntr-o excursie de două zile cu autocarul la Istanbul.

• Marea Neagră – țările din zonaMării Negre au multe de oferit turiștilor și dacă vrei o croazierăpe care să nu o uiți repede, atunci poți petrece 15 zile pe un vasde croazieră pentru a vizita tot ce este mai frumos în aceastăzonă. Se pleacă de la Istanbul, Turcia, sau de la Kiev, Ucraina,după următorul traseu: Istanbul – Nessebar – Constanța – Odessa -Yalta – Sevastopol – Herson – Zaporozhye – Kiev. Această croazierăare loc în fiecare lună, din iunie până în septembrie, iar un locpe vas costă 1294 de euro de persoană.

• În jurul lumii – în fine,pentru cei care banii nu sunt o problemă și vor să se respecteîntr-o croazieră cu adevărat de vis, atunci pot pleca în jurullumii. Timp de 56 de zile se va călători de la Civitavecchia laBarcelona, de la Casablanca, Maroc, la Mumbai, în India. În timpulcelor aproape două luni de călători treci prin Italia, Franța,Spania, Maroc, Senegal, Ghana, Benin, Togo, Africa de Sud,Mozambic, Seychelles, Oman, Emiratele Arabe Unite, Malaesia șiSingapore. Croaziera costă, în luna octombrie, 8809 dolari, la careadaugă taxele de port precum și biletele de avion. De altfel,trebuie precizat că pentru nici una din croazierele de mai sus nueste asigurat transportul până la portul de plecare, aceastăsarcină revenind fiecărui turist în parte.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Margherita de la Clejani, care este numele ei adevărat
Inchide