Cine este Arianna Huffington, femeia care și-a vândut site-ul pentru 315 milioane de dolari

Redactor:
Raluca Ion
Cine este Arianna Huffington, femeia care și-a vândut site-ul pentru 315 milioane de dolari
Huffington Post, una dintre cele mai puternice platforme de analize și știri din America, a fost cumpărată de compania AOL, pentru 315 milioane de dolari.

Huffington Post, una dintre cele mai puternice platforme deanalize și știri din America, a fost cumpărată de compania AOL,pentru 315 milioane de dolari. „Ca parte a acestei tranzacții,Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post și editor-șef alpublicației, va fi numită președinte și redactor-șef al HuffingtonPost Media Group, care va include Huffington Post și alte diviziide conținut ale AOL”, se arată în comunicatul celor două companii.Noul grup media va avea, pentru toate site-urile, circa 117milioane de vizitatori unici pe lună în SUA și aproximativ 270 demilioane de vizitatori unici din lumea întreagă, arată estimărilefăcute pe baza cifrelor de audiență din decembrie.

Soție de congresmen, actriță și jurnalistă

Arianna Huffington a creat Huffington Post în mai 2005, împreună cuKenneth Lerer și Jonah Peretti. De-a lungul timpului, site-ul acrescut spectaculos, beneficiind și de investiții majore. În august2006, SoftBank Capital a investit 5 milioane de dolari înpublicația online, iar în noiembrie 2008 site-ul a strâns de lainvestitorii săi 15 milioane de dolari. În 2009, Arianna Huffingtona ocupat locul al 12-lea în topul celor mai influente femei dinindustria media realizat de Forbes, iar în clasamentul „Media List”- al celor mai importanți oameni din media, realizat de TheGuardian, s-a situat pe poziția a 42-a.

Cariera sa în media a debutat spre finalul anilor 1980, pevremea când semna articole în publicația National Review. În 1981,a scris o biografie a Mariei Callas, iar în 1989 una a lui PabloPicasso. Arianna Huffington, născută Stassinopoulos, a fostcăsătorită cu fostul congresmen Michael Huffington, de care adivorțat în 1997. Ea însăși s-a implicat în politică și a candidat,în 2003, ca independent la funcția de guvernator al Californiei. Pede altă parte, Arianna Huffington a avut apariții speciale înseriale populare, precum „Roseanne”, „Help Me Help You”, dar și înfilmul „EdTV”.

Tranzacția s-a încheiat la Super Bowl

Arianna Huffington a povestit marți pe site-ul publicației pe careo conduce cum a ajuns să încheie tranzacția cu AOL. A primit une-mail de la Tim Armstrong, președinte și CEO AOL, în care acestaîi scria că vrea să discute ceva cu ea și o întreba când s-ar puteaîntâlni. „Am aranjat să ne întâlnim în cursul acelei săptămâni, lacasa mea din Los Angeles.

Cu o zi înaintea prânzului, Tim mi-a scris un e-mail și m-aîntrebat dacă ar fi ok să îl aducă și pe Artie Minson, directorulfinanciar al AOL. I-am spus că normal că da și am întrebat dacăexista ceva ce nu mâncau”, povestește Arianna Huffington. „Mănâncorice, în afară de ciuperci”, i-a răspuns Tim Armstrong.

„Ziua următoare, el și Artie au sosit și, înainte să fie servitprimul fel de mâncare, cu o energie și un entuziasm care, urma săaflu în curând, îi erau caracteristice în orice situație, Tim mi-aspus că vrea să cumpere Huffington Post și să pună tot conținutulAOL sub un grup media Huffington Post nou format, cu minepreședinte și redactor-șef”, mai scrie Arianna Huffington.Lucrurile s-au mișcat apoi destul de repede. „În duminica SuperBowl-ului, înțelegerea era semnată. De fapt, a fost semnată exactla Super Bowl”, spune ea.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide