„Cine l-a ucis pe Iisus?” Un sondaj care a scandalizat întrega lume

Redactor:
Laura Holban
„Cine l-a ucis pe Iisus?” Un sondaj care a scandalizat întrega lume
Un sondaj postat de un angajat pe pagina de Facebook a Fox Latin America în care oamenii erau întrebați dacă evreii sunt responsabili de moartea lui Iisus a iscat un uriaș scandal

Un sondaj postat de un angajat pe pagina de Facebook a Fox Latin America în care oamenii erau întrebați dacă evreii sunt responsabili de moartea lui Iisus a iscat un uriaș scandal, trustul media fiind nevoit să-și ceară scuze publice. Internauților li se cerea să răspundă la întrebarea „Cine este vinovat de moartea lui Iisus?”, iar variantele de răspuns erau „a. Pontius Pilat”, „b. Poporul evreu” și „c. Înalții Preoți”, scrie Daily Mail.
Demersul i-a deranjat pe membrii centrului Simon Weisenthal din Buenos Aires, organizație cunoscută pentru apărarea drepturilor evreilor și lupta împotriva antisemitismului. Aceștia au spus că este scandalos faptul că un angajat Fox perpetuează o idee pe care deja Vaticanul a declarat-o nulă în 1965. În cartea sa „Iisus din Nazaret. Volumul doi”, papa Benedict al XVI-lea a absolvit de această vină întregul popor evreu, explicând cum nimeni nu ar trebui să creadă că acesta este responsabil pentru moartea lui Iisus.
Un purtător de cuvânt al trustului și-a cerut oficial scuze pentru această gafă, explicând că sondajul a fost eliminat și că nu se vor mai repeta astfel de incidente în viitor.

Inchide