• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cine sunt medicii care schimbă destine la televizor. Doctorii de la „Frumusețe pe muchie de cuțit”

Cine sunt medicii care schimbă destine la televizor. Doctorii de la „Frumusețe pe muchie de cuțit”
Marți seară, de la 20.30, la "Frumusețe pe muchie de cuțit", un bărbat de 30 de ani și 115 kilograme și-a câștigat dreptul la speranță și încrederea în sine. Cătălin a trecut printr-o experiență care i-a tăiat nu doar excesul de grăsime, ci și firul invizibil al nenorocului care părea că l-a urmărit până de curând.

Tată a doi copii, o fată de 10 ani și un băiat de 16, MarekVâlcu este chirurgul prin mâna căruia au trecut multe dintredestinele chinuite care au reînvățat să zâmbească datorită uneiemisiuni de televiziune. „Am vrut să fac publicitate profesieinoastre. Să arăt că există rezultate în chirurgia esteticăromânească, că riscurile unei intervenții sunt mici, dacă nu chiarinexistente, și că în România poți îndrepta defecte fizice majore”,explică medicul motivația implicării sale în proiect.

Sătul să audă de eșecurile medicale, chirurgul a demonstrat cufiecare poveste că poate face defectele fizice să dispară. A pussâni, a lipit urechi, a corectat pleoape, a scos burți, a decupatpiei căzute. Multora dintre cei care i-au trecut pragul le-a readuszâmbetul și speranța. Pe alții însă i-a înapoiat unei societăți saufamilii nedispuse să accepte un om frumos. „Am auzit și de pacientecare au fost date afară de la serviciu în urma prezenței lor laemisiune, sau de paciente care s-au confruntat după intervenții cuo gelozie greu controlabilă din partea partenerului de viață”.

Dincolo de toate astea, își amintește cu umor de un fost pacientcare l-a urmărit într-o seară într-un pasaj pentru a-i mulțumipentru nasul pe care medicul Vâlcu i l-a remodelat cu ceva vreme înurmă. Despre reacția colegilor de breaslă, Marek Vâlcu spune doaratât „Mi-aș fi dorit însă să fie mai mulți medici implicați înproiectul ăsta și să fie o competiție profesională între noi, sădiscutăm despre cazuri, despre soluții”.

Tur de forță. Un pacient, rezolvat în 7zile

„Colegii te privesc cu suspiciune”, spune și dr. Marincea.Chirurg estetician, vorbește despre provocarea emisiunii – „au fostcazuri foarte grele, trebuie să faci foarte multe într-un timpfoarte scurt, iar din punct de vedere profesional, intervențiilesunt fascinante. Multe dintre ele sunt la limita dintre estetică șichirurgie reconstructivă”. (Citește mai multe în paginaurmătoare)

Inchide