CONCERT SCORPIONS LA BUCUREȘTI – 20:00-22:00- precizie nemțească, energie, lumină și culoare. Steagul României și al Bulgariei la gâtul lui Klaus Meine

Redactor:
Aura Stan
Concertul susținut de Scorpions joi seara a adunat la Zone Arena, locul de unde greii muzicii rock și-au luat "good-bye" de la publicul român, fani de toate vârstele.

Concertul susținut de Scorpions joiseara a adunat la Zone Arena, locul de unde greii muzicii rockși-au luat „good-bye” de la publicul român, 20.000 de fani de toatevârstele. Spectacolul de rămas-bun, parte din turneul „Get YourSting and Blackout World Tour”, nu a avut însă nimic din tristețeaunei despărțiri lăcrămoase, fiind mai degrabă o adevărată celebrarea muzicii rock, într-o atmosferă plină de forță, cu țipete,agitație, din care s-au înfruptat chiar și cei trecuți de prima saua doua tinerețe. Show-ul plin de energie, lumină și culoare i-afăcut pe cei prezenți să cânte, să se agite și să-și aplaude minuteîn șir idolii.

Când s-a apropiat ora dedeschidere, publicul român părea dispus să-și aștepte invitații.Trei tineri cărau de zor trei lăzi cu hot-dogi dintr-o parte a ZoneArena înspre un punct de distribuție amplasat în dreapta scenei,unii beau bere, iar alții își plimbau de mână copiii de-o șchioapăîmbrăcați, cum altfel, decât în tricouri mai mari cu trei-patrunumere, inscripționate cu numele trupei. Scorpions nu s-a lăsatînsă așteptat prea mult. Apariția lui Kottack pe scenă, fix la ora20, cu o precizie nemțească, i-a surprins pe românii obișnuiți cuîntârzieri și scuze. Recitalul incendiar s-a deschis cu „Sting InThe Tail”. Klaus Meine, solistul despre care unii au spus că are”corzi vocale de metal” i-a salutat pe cei prezenți cu un românesc:”Bună seara, București!”, rostit abia după ceade-a doua piesă din concert – „Make it Real”. Îmbrăcat în pantalonide piele și o vestă de blugi neagră cu ținte aurii pe umeri, acestaa ținut de fiecare dată isonul publicului. Cravata așezată rebel lagât a fost în mai multe momente ale reprezentației acoperită și”eclipsată” de steagul României, ba chiar și de cel al Bulgariei,pe care o persoană i l-a înmânat solistului din public spre finalulconcertului, după „Rock You Like a Hurricane”.”Do you fell good,Romania?” și „Are you with me, tonight?” i-a întrebat solistul peromâni în repetate rânduri.

Foto: Octav Ganea

Nici ceilalți membri ai trupei nus-au lăsat mai prejos. „Și tu ești în bac? Să ne rock us atunci!”,a strigat un tânăr către altul, în timp ce James Kottack, toboșarulformației a dat în fața miilor de oameni celebra reprezentațiecare-i poartă numele – Kottack Attack. Acesta a fost de”neîmblânzit” – a țopăit, s-a dezbrăcat înainte de „Coast toCoast”, a schimbat mai multe tricouri pe care le-a aruncat apoilângă tobe, dezvăluindu-și tatuajele de pe brațe și spate. După”atac”, el s-a potolit cu un pahar de bere, pe care l-a băut directpe scenă. Publicul român nu a putut să răspundă energiei decât prinenergie: aplauze, saluturi zgomotoase, backing vocals, cereri debisuri și bere rece. „Scorpionii” s-au achitat onorabil, știindsă-l răsplătească: Meine a îndreptat de multe ori microfonul cătrespectatori, le-a adus aminte că au mai fost în România. I-a numitpe români „un public fantastic”. Rudi (Rudolf Schenker) nu a renunțat aproapedeloc la ochelarii de soare și a stat în cea mai mare parte aconcertului aproape de spectatori, chiar la marginea din față ascenei.

Foto: Octav Ganea

Înainte de ”Still Loving You”,balada care în 1985 a devenit imnul rock al lumii, auditoriul aavut parte de un moment deosebit. Chitariștii Matthias Jabs șiRudolf Schenken, împreună cu Pawel Maciwoda, basistul polonezalăturat trupei germane de șapte ani, au momentul lor: o parteinstrumentală. Pentru a-și arăta recunoștința față de fani, eiși-au ridicat în aer chitările și i-au salutat așa cum se cuvine,prin tururi pe scenă și zâmbete. Momentul a pregătit molcomelehituri „Send Me An Angel” și „Wind of Change”, pentru ca macazul săfie total schimbat cu „Tease Me Please Me” sau „Dynamite”, piesepline de energie și scuturări de plete înainte de „hurican”.Spectatorii au atins apogeul la „The Best Is Yet to Come”, „RockYou Like a Hurricane”, „Big City Nights”, melodii însoțite detropăit zgomotos și spectacol de lumini.

Din „coregrafia” ultimei piese nu alipsit nici piramida legendarilor, un exercițiu acrobatic, care aanimat atmosfera. După aceasta, artiștii și publicul din Româniai-au cântat unui membru din staff-ului Scorpions „Happy Birthday!”.La final, „When The Smoke Is Going Down”, trupa germană a părăsitscena, neînduplecată de cererile de bis. Se făcuse deja 22:00fix.

Inchide