Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj, anulat după doi ani de procese

Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj, anulat după doi ani de procese
Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj, anulat după doi ani de procese.

Ioan Vrăsmaș, care a candidat în noiembrie 2012 pentru funcția de director al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a dat în judecată Ministerul Culturii, în februarie 2013, reclamând „trucarea concursului pentru funcție” și faptul că secretarul de stat din minister de la acea vreme Victor Opaschi și fostul șef al ICR Andrei Marga ar fi intervenit în favoarea contracandidatului său Marius Budoiu, care a fost declarat câștigător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vrăsmaș obținuse la proba scrisă de proiecte cea mai mare notă, iar la proba orală nu a fost lăsat să își prezinte proiectul de management, astfel că postul de director a revenit contracandidatului său Marius Budoiu.

Procesul intentat de Ioan Vrăsmaș s-a desfășurat la Curtea de Apel Cluj, iar acesta a pierdut la instanța de fond, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care, joi, a dat sentința în acest caz.

Bogdan Csalai, avocatul lui Vrăsmaș, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că „decizia instanței supreme este irevocabilă”.

„După ce Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea în contencios administrativ, prin care Ioan Vrăsmaș a contestat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii, ICCJ a casat, joi, sentința instanței de fond, a admis acțiunea promovată și a dispus anularea rezultatelor concursului obligând, totodată, Ministerul Culturii să organizeze un nou concurs pentru postul de director. Deși obținută în fața instanțelor de judecată după mai bine de doi ani, victoria de la ICCJ confirmă faptul că Ioan Vrăsmaș a fost nedreptățit cu ocazia susținerii probei interviului și nu a fost lăsat să își susțină proiectul de management, deși acesta fusese notat cu cea mai mare notă din concurs”, a spus Csalai.

La rândul său, Ioan Vrăsmaș a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că în acest caz dreptatea a triumfat și că își va depune, din nou, candidatura pentru postul de director al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

„În urma deciziei ICCJ, Ministerul Culturii ar trebui să îl demită pe Marius Budoiu în cel mai scurt timp posibil. Decizia a venit la timp, în condițiile în care, vineri, Budoiu dorea să desfacă mai multe contracte de muncă ale unor instrumentiști ai instituției”, a spus Ioan Vrăsmaș.

Prima etapă a concursului de proiecte de management pentru Opera Națională Română Cluj-Napoca a avut loc în 8 noiembrie 2012, fiind admiși pentru etapa a doua, cea orală, Ioan Vrăsmaș, cu nota 8,73, și Marius Budoiu, cu nota 7,80.

În urma desfășurării celei de-a doua etape, în 16 noiembrie 2012, Ioan Vrăsmaș a fost notat cu 3,17 iar Marius Budoiu cu 8,73, acesta din urmă fiind declarat câștigător și numit director al Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Vrăsmaș a contestat rezultatul concursului la Ministerul Culturii, dar nu a primit niciun răspuns.

Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide