• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Conflict deschis între un grup de călugărițe și un club de striptease situat lângă mănăstirea lor

Conflict deschis între un grup de călugărițe și un club de striptease situat lângă mănăstirea lor
Un grup de călugărițe americane a dat în judecată un club de striptease situat lângă mănăstirea lor

Călugărițele, care fac parte din ordinul catolic Carlo Borromeo Scalabriniane, fondat în Italia, s-au plâns, conform documentelor depuse în instanță, de muzica tare, de luminile puternice ale firmei cu neon amplasată la intrarea în club, care nu le lasă să doarmă, de sticlele goale de whisky și de bere de pe stradă, precum și de „femeile care patrulează pe trotuare și străzi”.

„Este greu, mai ales pentru surorile mai în vârstă. Uneori le este teamă să iasă (din mănăstire, n.r.)”, a declarat sora Noemia Silva, în vârstă de 57 de ani, pentru revista People.

Călugărițele, împreună cu alți vecini, susțin că localul, intitulat Club Allure, tulbură liniștea și funcționează ilegal deoarece, conform legii, clădirile unde se desfășoară activități din industria divertismentului pentru adulți nu se pot afla la o distanță mai mică de 300 de metri de un loc de rugăciune.

Pe lângă faptul că adăpostește 22 de călugărițe, mănăstirea oferă și servicii religioase deschise publicului.

„De ce (clubul, n.r.) a fost construit atât de aproape de o mănăstire? Nu are sens”, a spus Tom Brejcha, avocatul călugărițelor.

Pe de altă parte, reprezentanții clubului de striptease, care a fost deschis anul trecut, au replicat că respectă legea și că procesul reflectă mai degrabă o confruntare între valori ideologice.

„Prezența noastră le lezează sentimentele religioase. Activitatea pe care o desfășurăm aici este mai degrabă artistică decât explicită”, a precizat Robert Itzgow, avocatul clubului, care a adăugat că localul asigură locuri de muncă și plătește impozite.

În același timp, municipalitatea Stone Park se opune procesului, afirmând că este neconstituțională legea care prevede că imobilele în care se desfășoară activități din industria divertismentului pentru adulți nu se pot afla la o distanță mai mică de 300 de metri de un loc de rugăciune.

 

Inchide